Left Right
scrollTop top

Disney+ wordt directe concurrent van Netflix: later ook in België beschikbaar


Disney+ wordt directe concurrent van Netflix: later ook in België beschikbaar

Disney heeft de naam en eerste series voor zijn eigen streamingdienst aangekondigd. De dienst gaat Disney+ heten en die zal ook beschikbaar zijn in de Benelux. Wanneer dat gebeurt, is nog niet geweten. Disney+ verschijnt over ongeveer een jaar in de Verenigde Staten.

Dat er een versie van Disney+ komt voor de Benelux staat vast. We kunnen dit afleiden uit de site van Disney+ in het Nederlands. Daarop staan onder andere verwijzingen naar Europese regelgeving. Je kan via de website aangeven dat je op de hoogte gehouden wil worden van de release van de dienst.

(Onlangs raakte nog bekend dat Disney minder Star Wars-films gaat maken.)

Disney Originals

Disney meldt dat er verschillend series gemaakt zullen worden die enkel beschikbaar zullen zijn via de eigen streamingdienst. Er komt onder andere een serie uit over Loki uit het Marvel-universum en een serie over het Star Wars-personage Cassian Andor, die zich afspeelt in de jaren voor de gebeurtenissen van de film Rogue One: A Star Wars Story uit 2016.

(Netflix brengt dit jaar nog eigen Jungle Book-film uit en die wordt bloederiger dan ooit.)

Eigen merken eerst

Deze aankondigingen wijzen erop dat Disney vooral hun eigen merken in de verf zullen zetten. Disney heeft naast Star Wars en Marvel ook Pixar en National Geographic in hun bezit. Afgelopen jaren verdwenen veel Disney-films van andere streamingdiensten zoal Netflix.

(Lilo & Stitch is de volgende Disney-film die een live-action remake krijgt.)

Dit zijn de 8 beste Disneyfilms op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…