Left Right
scrollTop top

Dit is de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival 2019


Dit is de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival 2019

We hebben een inzending voor het Eurovisiesongfestival 2019. De jonge Waal, die dit jaar 19 wordt, nam deel aan ‘The Voice Belgique’, de talentenjacht waarin ook de laatste twee inzendingen van de RTBF, Blanche en Loïc Nottet, te zien waren. 

Het Belgische Eurovisielot ligt in de handen van een piepjonge zanger uit het Waalse Bergen. Onze inzending luistert naar de naam Eliot Vassamillet en heeft veel weg van Loïc Nottet, een van onze meest succesvolle inzendingen voor het Eurovisiesongfestival ooit.

Eliot Vassamillet

Eliot Vassamillet wordt dit jaar 19, daardoor is hij nog maar de tweede deelnemer aan het Eurovisiesongfestival die geboren is na 2000. De eerste was de Bulgaar Kristian Kostov, die deelnam in 2017. Eliot zit nog steeds in de middelbare school en zal dus in mei enkele dagen vrij moeten nemen om naar Tel Aviv af te zakken.

Net zoals de laatste twee Waalse inzendingen, Blanche in 2017 en Loïc Nottet in 2015, werd Eliot ontdekt in The Voice Belgique, de Waalse versie van The Voice. Eliot wist het tot de eerste liveshow te schoppen, maar viel toen af.

De Waalse succesformule

We moeten er niet flauw over doen, de laatste jaren scoort Wallonië beter op het Eurovisiesongfestival dan Vlaanderen. De Franstaligen werden zo met hun laatste twee inzendingen vierde, terwijl de Vlamingen iets lager in het klassement bleven steken. Zo werd Laura Tesoro in 2016 tiende en strandde Sennek vorig jaar in de halve finale. Wallonië heeft de lat voor zichzelf dus wel heel hoog gelegd en hoopt ook dit jaar op die vierde plaats (of beter). En daarvoor neemt de RTBF ook dit jaar geen risico door opnieuw te kiezen voor een jong talent uit The Voice Belgique.

Het nummer waarmee Eliot zal deelnemen aan het Eurovisiesongfestival is nog niet bekend, maar we weten al wel wie het nummer zal schrijven. Die eer is weggelegd voor Pierre Dumoulin. Die schreef eerder al nummers voor onder andere Noémie Wolfs, Emma Bale en Tessa Dixson, maar hij schreef ook het nummer City Lights waarmee Blanche in 2017 knap de vierde plaats haalde op het Eurovisiesongfestival. Kan Wallonië die succesformule nu nog een keer herhalen? En voor de derde keer op rij de vierde plaats halen? Of doet Eliot het zelfs nóg beter?

Beluister hier het zangtalent van Eliot:

RTBF

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update