Dit is de reden waarom Amazon altijd grote dozen verstuurt, ook voor kleine dingen

Dit is de reden waarom Amazon altijd grote dozen verstuurt, ook voor kleine dingen

Heb jij ook al zo’n gigantisch grote dozen ontvangen van Amazon terwijl je alleen maar een boek of iPhone-lader had besteld? Absurd is het, maar nu blijkt dat Amazon dat niet zomaar doet. Er zit een logische verklaring achter hun verpakkingsmethode. 

Amazon lijkt nogal spilziek als je kijkt naar de grote dozen die ze vaak versturen voor hele kleine artikelen. Maar dat er achter hun verpakkingsmethode ook een strategie zit, dat hadden we niet direct verwacht. Toch zit er blijkbaar een reden achter hun werkwijze, zo schrijft Metro.

Tetris spelen

In feite komt het erop neer dat Amazon gebruik maakt van een softwareprogramma dat beslist welke grootte van box er moet gebruikt worden zodat de vrachtwagen met een optimaal gevulde laadbak kan vertrekken. Zie het maar als Tetris spelen; je moet ervoor zorgen dat alle blokjes netjes in elkaar passen.

Volgens Alexander Savin, die met de theorie op de proppen komt op Twitter, zorgt die werkmethode er net voor dat er minder afval wordt geproduceerd en dat vrachtwagens nu tenminste hun capaciteit ten volle benutten in plaats van met slecht gestapelde of halfgevulde laadbakken rond te rijden.

Geen bron voor theorie

Toch zijn er veel mensen die de theorie van Savin in vraag stellen. Zo geeft Savin geen bron voor zijn theorie en zijn er ook veel ex-werknemers van Amazon die de theorie weerleggen.

Amazon zelf werd ook gecontacteerd door Metro, maar gaf tot nu toe nog geen reactie.

Op Twitter circuleren veel foto’s en berichten van mensen die kleine bestellingen deden en een grote doos kregen van Amazon

Maar ‘out of the blue’ komt ene Alexander Savin met een theorie op de proppen

Maar zijn theorie wordt niet zomaar door iedereen aangenomen

Ook verschillende ex-werknemers van Amazon weerleggen de theorie

Gesponsorde artikelen