Dit kaartje toont de populairste series op Netflix per land en de winnaar in België is verrassend

Dit kaartje toont de populairste series op Netflix per land en de winnaar in België is verrassend

De groei van Netflix is de laatste jaren niet te stoppen en de keuze aan reeksen is dan ook gigantisch, maar wat is nu de populairste serie? De streamingsdienst is zelf altijd heel karig met informatie, maar de website HighSpeedInternet heeft een kaartje gemaakt met het populairste programma per land en in België staat New Girl verrassend op kop.

“Welke Netflixserie moet ik nu kijken?”, het is een vraag die je vaak terughoort en waar iedereen een ander antwoord op heeft. Toch zijn bepaalde series populairder dan andere en dat verschilt vaak ook per land.

Omdat Netflix zelf zo’n informatie nooit vrijgeeft, heeft de website HighSpeedInternet per land gekeken op Google Trends naar welke serie, die op Netflix staat, het meest gezocht is de afgelopen jaren. Die methode gaat er dus van uit dat mensen ook kijken naar de reeksen die ze opzoeken.

New Girl

De meest gezochte serie die op Netflix staat wereldwijd is Sherlock, voor Friends, Narcos, House of Cards en New Girl. Het is ook die laatste serie die bij ons het vaakst zou bekeken worden.

In de Verenigde Staten haalt de vrij onbekende serie Shameless het, terwijl Rusland zweert bij Arrow, een reeks met een nogal grote rol voor de Russische maffia. In Europa staat in veel landen House of Cards op kop.

Bekijk hier de kaart:

HighSpeedInternet

Gesponsorde artikelen