Dit nieuwe pretpark in de buurt van Londen wordt nog groter dan Disneyland

Dit nieuwe pretpark in de buurt van Londen wordt nog groter dan Disneyland

Paramount, de Hollywoodstudio achter knallers zoals Wallace & Gromit, Titanic en Iron Man bouwt een gigantisch pretpark in Engeland. Het themapark zou groter worden dan Disney World Orlando, maar heeft voor ons het immense voordeel dat we er niet de Atlantische Oceaan voor moeten oversteken. 

We zijn in België echt verwend als het op pretparken aankomt: niet alleen hebben we een aantal Plopsapretparken maar ook Walibi en Bellewaerde zitten in de vakantie stampvol. Nu komt er dus nog een grote Hollywoodspeler bij, want Paramount pictures zet een gigantisch pretpark op poten in Zuid-Engeland, Kent om precies te zijn. Er komen niet minder dan 50 attracties en ’t zou groter worden dan Disney World, in Florida.

In het Paramount-park zouden zo’n vijftigduizend bezoekers per dag welkom zijn, da’s ook meteen goed voor zo’n 25.000 jobs. Het komt op het Swanecombe schiereiland in Kent. Momenteel liggen er enkel nog plannen op tafel, maar Paramount hoopt dat ze in 2019 kunnen starten met het park te bouwen. De voorziene openingsdatum ligt momenteel in 2021.

Met de boot

Maar hoe geraak je daar dan? Wel, vanuit België kan je de Eurostar naar Londen nemen, da’s al een groot stuk van de weg. Vanuit Londen zou je eventueel een boot kunnen nemen naar het park, al denken wij dat dat vooral een goeie manier is om het prijskaartje omhoog te duwen.

Wat zal er zoal te doen zijn in het Paramount-park? Wel, er komt een cinema waar 2.000 man in past, een vijftigtal attracties en een shoppingcentrum met een Hollywood-thema. Uiteraard zal je ook een paar West End shows gebaseerd op Paramount-kaskrakers kunnen bekijken elke avond, en komen er hotels gekoppeld aan het pretpark, zodat je meteen een paar dagen kan blijven.

Hier zijn alvast een paar foto’s van hoe het er zou moeten gaan uitzien

Paramount London

Is dit een rivaal voor Disneyland?

Wij zijn alvast benieuwd

Gesponsorde artikelen