Dit zijn 7 dingen die we al weten over ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’

Dit zijn 7 dingen die we al weten over ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’

‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ neemt ons binnenkort weer mee in de magische wereld van Harry Potter. Over de plot van de film is nog niet zo veel bekend, maar een bezoek aan de set liet toch al enkele details op de dreuzelwereld los. En ja, we gaan terug naar Hogwarts!

Nog een paar maanden aftellen en Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald komt in de zalen. Wij kunnen onze nieuwsgierigheid amper bedwingen, maar echt veel weten we nog niet. (Al hebben we hier een serieuze analyse van wat we kunnen verwachten in The Crimes of Grindelwald.) Bij Cosmopolitan mochten ze op setbezoek en dat heeft wel al een aantal details onthuld. Wat ons betreft kan de terugkeer naar de magische wereld van Harry Potter niet snel genoeg komen.

1. We gaan terug naar Zweinstein

Natuurlijk is Newt Scamander, net als Harry Potter, een Hogwartsstudent, maar aangezien hij al afgestudeerd was, krijgen we weinig van het kasteel te zien. Maar er komen in de film wel flashbacks naar Hogwarts, beloofde de regisseur David Yates. “Het is allemaal heel logisch”, zei hij aan Cosmpolitan. Extra leuk is dat we dus ook de ‘oude’ Hogwartsuniformen zullen zien!

2. Maar we gaan ook naar Parijs!

Fantastic Beasts is een veel internationaler verhaal dan Harry Potter ooit was en dat wil zeggen dat we een retourtje Parijs krijgen. Spannend: er is daar blijkbaar een Franse versie van Diagon Alley (de Wegisweg). Eigenlijk spreekt dat voor zich: de Franse heksen en tovenaars zullen ook wel een soort Paris Fashion Week hebben, zeker?

3. En naar de Verenigde Staten natuurlijk

Net zoals de vorige film, zullen we wellicht wat tijd doorbrengen in New York, waar Tina Goldstein van afkomstig is. Maar The Crimes of Grindelwald trekt echt wel de internationale kaart. Er zijn zelfs geruchten dat de volgende films naar Zuid-Amerika zouden trekken. Maar de tweede ‘prequel’ op Harry Potter zou ons onder andere meenemen naar Ilvermony, het Amerikaanse Hogwarts.

4. Er zit meer seks in deze film

Veel spanning en avontuur zat er zeker in de Harry Potterfilms. Romantiek: niet echt, het bleef natuurlijk een verhaal rond schoolkinderen. Toch vroegen wij ons af of er écht niemand was op Hogwarts die de Room of Requirement voor iets anders gebruikte. In Fantastic Beasts zijn alle personages volwassen en David Yates belooft dan ook dat “de film veel sensueler en seksueler zal zijn. Dit is in essentie een liefdesverhaal.”

5. Maar de seksualiteit van Dumbledore, daar wordt niet over gesproken

Ondertussen weten we het: Dumbledore is homo. Wat we ook weten: Fantastic Beasts is gemaakt voor onder andere een Amerikaans publiek en dat ligt dus soms nog wat moeilijk. De seksualiteit en het liefdesleven van Dumbledore (Jude Law), die verliefd is op Grindelwald (Johnny Depp), zal dus niet in de film zitten. Wij vinden het nogal jammer, al was het maar om te tonen dat de toverwereld ook een coole, normale, inclusieve plek kan zijn, maar hé, je kan niet alles hebben. Rowling tweette onlangs nog dat “er nog drie films aankomen.” Dan misschien?

6. Baby-nifflers

giphy
Je herrinnert je ongetwijfeld nog één van Newt Scamander (Eddie Redmayne) zijn beestjes: de Niffler. Het dier eet zilver en goud en brengt hem in de problemen. Deze film krijgt baby-nifflers. Cute-alert. Ook Redmayne zelf was wel fan van de beestjes, al vergeleek hij ze vooral met zijn zoontje dat rond die tijd vijftien maanden oud was. “Ze veroorzaken allebei vooral veel chaos, maar zijn ook erg schattig”, klonk het bij de Brit.

7. We leren de broer van Newt kennen!

Want ja, Newt Scamander heeft een broer: Theseus. Die wordt gespeeld door Callum Turner. Hij kreeg de rol op een leuke manier: tijdens zijn auditie improviseerde hij wat en kuste Eddie Redmayne op het voorhoofd. Hij kreeg de rol, want dat is exact het soort vreemde gedoe dat je van je broer krijgt op een belangrijk moment.

Lees hier trouwens alles over Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald!

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald komt uit op 8 november 2018.

Gesponsorde artikelen