Donald Trump lanceert gouden sneakers, dag na monsterboete van ruim 355 miljoen dollar

That’s the real deal. Zo omschrijft de voormalige president van de Verenigde Staten zijn eigen sneakerlijn, ‘Never Surrender High-Tops’. Met een prijskaartje van 399 dollar komen de gouden schoenen op de markt, slechts een dag nadat Trump een boete van 354,9 miljoen dollar (zo’n 329 miljoen euro) heeft gekregen. De boete komt er na het opzettelijk plegen van financiële fraude gedurende een periode van tien jaar. 

De onthulling van de gouden schoenen vond plaats op de Sneaker Con in Philadelphia, een bekende beurs voor verzamelaars van sportschoenen. Slechts 1.000 paar werden de wereld ingestuurd. Roman Sharf, een Russische CEO, was een van de gelukkigen en won een gesigneerd paar na een fraai bod van 9.000 dollar.

Nieuwe website

De schoenen verschijnen op een nieuwe website waar ook een parfumflesje genaamd Victory47 wordt aangeboden. Hierbij wordt verwezen naar de 47e president van de Verenigde Staten, mogelijk dus Donald Trump. De merchandise is natuurlijk niet ontworpen door Trump zelf en wordt ook niet verkocht door The Trump Organization.

Fraudezaak

De timing van de sneakerlancering komt er op een opvallend moment. Een rechter veroordeelde Trump vrijdag in een fraudezaak, waardoor hij drie jaar lang geen zaken mag doen in New York. Ook zijn oudste zonen, Eric en Donald Trump jr. , krijgen een schorsing van twee jaar. De rechter, Arthur Engoron, oordeelde dat Trump zijn nettowaarde bewust verkeerd had voorgesteld aan kredietverstrekkers om zo een lagere rente af te dwingen.

In de aanloop naar de verkiezingen staat Trump dicht bij het binnenhalen van de Republikeinse presidentsnominatie, na recente overwinningen in Iowa, New Hampshire en Nevada. Hij zal dus een waarschijnlijke herkansing krijgen bij de presidentsverkiezingen op 5 november 2024.

Meer
Lees meer...