Donald Trump lanceert een themaweek en het internet lacht weer (groen)

Donald Trump lanceert een themaweek en het internet lacht weer (groen)

De Amerikaanse president Donald Trump organiseert deze week een ‘Made in Amerika-week’ en het internet lacht (groen). Want is de president plots vergeten dat hij zelf al zijn staal in China ging halen?

Het was dé leuze van Donald Trump tijdens zijn presidentscampagne: “Make America Great Again”. Met zijn protectionistisch beleid wou de president dan ook bedrijven en bijhorende jobs in de Verenigde Staten houden, omdat dat de economie ten goede zou komen. “Buy American and hire American”, liet hij vaak optekenen.

Tijdens zijn campagne klonk er al honend dat de petjes uit Trumps campagne waar zijn slogan nota bene op stond geborduurd ook niet in Amerika waren gemaakt, maar Trump hield vast aan zijn leuze, met zelfs nu een themaweek in het hele land.

Trump zal producten uit alle staten van Amerika tonen en een speech geven om bedrijven aan te moedigen om meer producten in eigen land te maken.

Hypocriet

Maar de themaweek schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat, omdat zowel de producten die Trump verkoopt als die van zijn dochter Ivanka niet in de Verenigde Staten worden gemaakt, maar wél in lageloonlanden zoals China, Bangladesh en Indonesië. Dat is al jaren zo, maar door Trumps feestelijke themaweek, herinnert iedereen hun president er graag nog eens aan dat hij eigenlijk een dikke hypocriet is.

“Niet mogelijk”

De producten van Ivanka Trump liggen ook onder vuur, omdat uit recent onderzoek van Washington Post blijkt dat het bedrijf van Ivanka er niet in slaagt om na te gaan hoe de werkomstandigheden zijn van de werknemers die haar kleren produceren. In Washington Post getuigen werknemers over hun job. Vaak moeten ze extreem veel uren werken, worden ze amper betaald voor het werk dat ze doen en krijgen ze vaak nog verwijten naar hun hoofd door leidinggevenden als ze niet snel genoeg werken.

Veel grote merken, waaronder Adidas, hebben van werkomstandigheden een topprioriteit gemaakt en huren zelfs onafhankelijke accountants in om controles uit te voeren en verbeteringen aan te sturen. De Trumps doen dat niet en leggen alle verantwoordelijkheid voor het naleven van de policy bij de bedrijven die hun producten maken.

Abigail Klem is momenteel bedrijfsleider voor het bedrijf van Ivanka Trump en zegt “dat er mogelijkheden worden gezocht om producten in Amerika te produceren, maar dat het onmogelijk is om nu in de Verenigde Staten te produceren door de grote schaal.”

Wij zijn al benieuwd welke themaweek de president, die trouwens een historisch dieptepunt in populariteit heeft bereikt, nog in petto heeft voor de Amerikanen.

Twitter kan alvast niet lachen met de hypocrisie van hun president

Misschien denkt Ivanka dat China in de Verenigde Staten ligt?

Niet alleen kledij, maar ook metaal werd niet in Amerika gekocht

Made anywhere in the world … except in the USA

Ook de link tussen Rusland en Trump is opnieuw niet veraf

Misschien is er binnenkort een Made by Trump-week met producten van over heel de wereld?

Ivanka is echt gek op China

En wat zou het Witte Huis zeggen als kritische journalisten iets vragen?

Gesponsorde artikelen