Drukkerijen merken ongekende populariteit van dibond

Geschreven met branded content van Flyerzone.be.

Ben jij al bekend met het materiaal Dibond? Dit handige product is te gebruiken voor verschillende doelen en kan dan ook op diverse manieren worden ingezet. Het materiaal biedt voor zowel de gebruiker als de maker ontzettend veel voordelen. Door deze voordelen is het gebruik van dibond de laatste tijd ongekend populair, zo merken ook diverse online drukkerijen waar het materiaal te bedrukken is voor diverse decoratie.  

Wat is Dibond?

Maar wat is dibond eigenlijk? Dit multifunctionele materiaal bestaat uit meerdere lagen. Aan de buitenkant vind je twee harde aluminium lagen. Daartussenin zit een harde kern van polyethyleen.De combinatie van deze materialen zorgt ervoor dat Dibond zeer stevig en licht plaatmateriaal is. 

Hierdoor kan het lang mee en is het bestand tegen vele weersomstandigheden. Door de opstapeling van deze materialen wordt dit ook wel een aluminium sandwichplaat genoemd. 

De stevigheid van dit materiaal wordt met name ingezet ter decoratie. 

Zo kan jij er een foto of afbeelding op laten drukken, of het gebruiken als schilderij. Alles wat je wilt kun je bij een drukkerij op dibond bedrukken, voor een verbluffend resultaat. 

Verschillende soorten Dibond

Dibond komt in verschillende soorten. Zo is het mogelijk om te kiezen uit meerdere kleuren. Zo kies je altijd de kleur die het beste bij jouw resultaat past. Er is vaak keuze uit wit, aluminium of een variant met goudkleur.

Naast de kleuren is ook de afwerking te kiezen. Deze afwerkingen zorgen voor een extra laagje wat het Dibond krasbestendig maakt. Meestal kun je kiezen uit een glanzende of matte afwerking en kun je aangeven of dit enkel- of dubbelzijdig gedaan moet worden. 

Tot slot zijn er diverse soorten ophangmogelijkheden waarvoor gekozen kan worden. Zo kun je eenvoudig kiezen uit het zelf ophangen met boorgaten, afstandhouders voor een luxe afwerking of bijvoorbeeld zuignappen voor een bevestiging op het raam. 

Alle voordelen van dit materiaal

Zoals je leest biedt dibond talloze voordelen in gebruik. Doordat je er zoveel kanten mee op kunt is er voor ieder type decoratie wel een reden te bedenken om voor dibond te kiezen. Hiermee profiteer je van: 

  • Weerbestendig materiaal: Dibond is bestand tegen diverse soorten weersomstandigheden. Het is UV-werend en waterbestendig. Zo kan het binnen en buiten ingezet worden en heeft zon en regen geen invloed. 
  • Lichtgewicht materiaal: Door de combinatie van de twee verschillende materialen is Dibond zeer licht van gewicht. Daardoor is het eenvoudig te verplaatsen. Ben je dus op zoek naar een product wat goed te vervoeren is. Dan is Dibond een goede optie.
  • Sterk en duurzaam product: Kies je voor Dibond, dan kies je voor een sterk product dat lang mee gaat. Dit maakt het erg duurzaam. Ook buigt het niet snel waardoor de kwaliteit beter behouden blijft. 

Ben jij dus op zoek naar een product dat weerbestendig, sterk en licht van gewicht is, dan is Dibond voor jou de oplossing. Dit multifunctionele product is dus voor iedereen een goede keuze. 

De mooiste herinneringen afdrukken op Dibond 

Ben jij inmiddels al overtuigd van alle pluspunten van dit materiaal? Wij wel! Om je nog wat inspiratie te geven wat je kan met Dibond, hebben wij nog een aantal ideeën voor je verzameld. 

Denk aan foto’s van:

  • De leukste vakantieherinneringen
  • De mooiste momenten met familie
  • Een enthousiaste teamfoto

Doordat het materiaal sterk is en er dankzij de opties voor afwerkingen gekozen kan worden voor krasbestendige lagen, gaat dit materiaal lang mee en kan iedereen lang genieten van de mooiste afgedrukte foto’s voor binnen en buiten.

Kijk voor alle mogelijkheden vooral eens op de website van Flyerzone, https://www.flyerzone.be/. Bij deze online drukkerij zijn er talloze mogelijkheden voor het bedrukken van dibond. 

Meer
Lees meer...