Duitse IS-strijdster opgepakt nadat ze haar 5-jarige slaafje liet sterven van uitdroging

Duitse IS-strijdster opgepakt nadat ze haar 5-jarige slaafje liet sterven van uitdroging

In Duitsland is een vrouw opgepakt omdat ze haar slaaf, een meisje van amper vijf jaar oud, liet uitdrogen. Dat gebeurde door een straf omdat het meisje in haar bed had geplast. Het meisje werd buiten in de verschroeiende hitte vastgeketend, zonder drinken, waardoor ze al snel uitdroogde.

Het is een verhaal waarvan je niet zou geloven dat het in deze tijd gebeurt, maar het is wel degelijk echt gebeurd. Een Duitse vrouw die zich enkele jaren geleden bekeerde tot IS heeft haar slaaf, een kind van amper vijf jaar oud, laten uitdrogen als deel van een straf. De vrouw wordt nu vervolgd door de Duitse rechtbank.

Slaaf

De vrouw, Jennifer W. van 27 jaar oud, verhuisde enkele jaren geleden naar Mosul in Irak, waar ze in 2015 samen met haar man een kind kocht, letterlijk. Ze kochten dus een slaafje van amper vijf jaar oud. In een statement laat de politie weten wat er precies gebeurde.

“Nadat het meisje ziek werd en in bed plaste, ketende de man haar buiten vast en liet het kind sterven van de verschroeiende hitte.” De Duitse vrouw wordt vervolgd aangezien ze het kind niet hielp. “Ze liet haar man doen en deed niets om het meisje te redden.”

IS

Jennifer is dus afkomstig uit Duitsland maar reisde in 2014 via Turkije en Syrië naar Irak om daar lid te worden van IS. Haar taak binnen IS bestond eruit om na te gaan of de vrouwen binnen de groepering zich aan de gedrags- en kledingvoorschriften hielden.

Om ervoor te zorgen dat de andere vrouwen haar gehoorzaamden, droeg ze een Kalashnikov, een geweer en een explosievenvest. Haar wilde je dus niet tegenkomen. In 2016, enkele maanden nadat haar slaaf om het leven kwam, wilde ze proberen om nieuwe identiteitspapieren te bemachtigen, maar dat lukte niet en ze werd teruggestuurd naar Duitsland. Ze werd gearresteerd toen ze terug wilde keren naar Syrië en nu is dus ook de moord op haar vijfjarig slaafje bekend geraakt, waarvoor ze levenslang kan krijgen.

Gesponsorde artikelen