‘Dune’ krijgt indrukwekkende nieuwe trailer

De film Dune van regisseur Denis Villeneuve heeft een nieuwe trailer gekregen. Daarin krijgen we een uitgebreidere blik op de wereld en de verschillende personages uit de film. De hoofdrol in Dune is weggelegd voor Timothée Chalamet. Daarnaast zijn ook onder andere Zendaya, Jason Momoa, Oscar Isaac, Stellan Skarsgård en Javier Bardem te zien in de film.

Dune gaat op vrijdag 3 september in wereldpremière op het filmfestival Venetië. Twee weken later zal hij ook voor het grote publiek te zien zijn. De film moest normaal al verschijnen in het najaar van 2020, maar werd door de coronapandemie uitgesteld.

Dune

Dune is de eerste film uit de Dune-saga, de zesdelige sciencefiction-boekenreeks van Frank Herbert die zich afspeelt op de woestijnplaneet Arrakis in het jaar 10191. De hoofdrol in de film is weggelegd voor Paul Atreides, gespeeld door Timothée Chalamet. Paul is de zoon van hertog Leto Atreides I (Oscar Isaac) en lady Jessica (Rebecca Ferguson) en is zo de erfgenaam van het geslacht Atreides, dat regeert over de planeet Caladan.

Jessica maakt deel uit van een menselijk fokprogramma, waardoor ze eigenlijk een dochter had moeten krijgen, die later een zoon zou verwekken met Feyd-Rautha, een neef van Baron Harkonnen (Stellan Skarsgård). Die zoon zou dan de langverwachte Kwisatz Haderach worden, een mens met buitengewone krachten, die onder andere in de toekomst kan kijken. Maar doordat Leto en Jessica een zoon krijgen, moet die nu al meteen de Kwisatz Haderach worden. En daar moet hij een stevige training voor ondergaan om zo controle te krijgen over zijn stofwisseling, versterkte zintuigen te kweken en verschillende vechtsporten aan te leren.

Wanneer Paul 15 jaar oud is, wordt hij door zijn ouders naar de planeet Arrakis gestuurd. Dat is een woestijnplaneet, die daardoor ook The Dune wordt genoemd. Op die planeet ligt een rijkdom voor het rapen, melange oftewel the spice. Dat is een drug die levensverlengende, geestverruimende en soms dodelijke krachten heeft. Maar daardoor is de drug ook heel gegeerd door andere volkeren uit het universum. Het wordt dus geen makkelijke opgave voor Paul om die rijkdommen te beschermen.

Bekijk hier de nieuwe trailer van Dune:

Filmfestival van Venetië

Dune gaat op vrijdag 3 september 2021 in wereldpremière op het filmfestival van Venetië. Op die dag zal een beperkt publiek de film dus voor de eerste keer te zien krijgen.

In ons land verschijnt de film op woensdag 15 september. Dune zal zowel te zien zijn in IMAX- als in gewone cinemazalen.

Meer
Lees meer...