Een ster op de Hollywood Walk of Fame? Dat is dan 40.000 dollar

Een ster op de Hollywood Walk of Fame? Dat is dan 40.000 dollar

Een ster krijgen op de Walk of Fame in Hollywood is een enorm grote eer. De sterren reageren dan ook vaak verrast. Maar dat kan eigenlijk nooit een verrassing zijn. Ze moeten namelijk zelf hun fiat geven voor die ster er ook echt komt. En nog absurder: iedereen kan iemand nomineren om zo’n ster te krijgen … dus ook de celebrity zelf. Enige vereiste? Je moet 40.000 dollar op tafel leggen.

“Ik? Een ster op de Walk of Fame? Nee! Ongelofelijk!” Je hoort het elke keer als een celebrity een ster krijgt op de befaamde Walk of Fame in Hollywood. Het is dan ook een enorme eer. Maar verrast kunnen ze allerminst zijn. Want voor die ster er ook echt ligt, zijn ze vaak al weken of zelfs maanden op de hoogte. Je moet namelijk zelf een brief sturen om in te stemmen met de ster, anders komt die er gewoonweg niet.

Smak geld

Iedereen kan een celebrity nomineren. Letterlijk iedereen: fans, managers, agenten, vrienden, … maar ook de celebrity zelf. Maar voor je al begint na te denken over wie jij straks gaat nomineren, er is nog een addertje onder het gras. Als je iemand wilt nomineren, moet je namelijk een dik pak geld op tafel kunnen leggen. Zo’n slordige 40.000 dollar (iets meer dan 35.700 euro) is er nodig. Dat zijn de kosten voor het maken, leggen en onderhouden van de ster. Omdat er zo’n smak geld gevraagd wordt, is het dan ook al een pak logischer dat celebrities zichzelf (of door een agent of manager) laten nomineren.

Al garandeert een nominatie en 40.000 dollar nog niet dat die ster er ook zal komen. De nominatie moet nog worden goedgekeurd door de Hollywood Chamber of Commerce. Die krijgen elk jaar rond de 300 applicaties, waarvan er na de selectieprocedure nog zo’n 20 tot 24 overblijven.

iStock

Wie krijgt er binnenkort een ster?

Dit jaar zullen, onder andere, Lin-Manuel Miranda (toneelschrijver en acteur), Jennifer Lawrence (actrice, bekend van The Hunger Games-franchise), Mark Hamill (acteur, bekend van de Star Wars-franchise), Shonda Rhimes (producer van, onder andere, Grey’s Anatomy) en ‘Weird’ Al Yankovic (muzikant, gekend omwille van zijn parodieën op grote hits) een eigen ster krijgen op de Walk of Fame.

Gesponsorde artikelen