Eerste beelden van iPhone 16 gelekt: Wat kunnen we verwachten?

De eerste beelden van de iPhone 16 lijken gelekt te zijn op het Chinese sociale mediaplatform Weibo. Een gebruiker deelde twee foto’s waarop de achterkant van de nieuwe iPhone te zien is. De beelden tonen twee toestellen in een lichte en donkere uitvoering, en bieden een eerste blik op het mogelijke design van Apples volgende vlaggenschip.

De gelekte foto’s komen overeen met eerdere renders en afbeeldingen die de afgelopen maanden opdoken. Dit wijst erop dat Apple het ontwerp van de iPhone 16-serie mogelijk al heeft vastgelegd. Toch blijft het afwachten of er nog kleine aanpassingen worden doorgevoerd voordat het toestel in september officieel wordt onthuld.

Nieuwe camera-opstelling

Het meest in het oog springende aspect van het nieuwe ontwerp is de aangepaste plaatsing van de camera’s. Waar de twee lenzen bij de iPhone 15 nog schuin op de camerabult stonden, zijn ze bij de iPhone 16 onder elkaar geplaatst. Dit bevestigt eerdere berichten en lijkt een bewuste keuze van Apple te zijn.

Deze nieuwe opstelling van de lenzen zou Apple in staat stellen om de Spatial Video-functie naar al zijn nieuwe toestellen te brengen. Deze functie, die momenteel alleen beschikbaar is op de Pro-modellen, zal dus ook naar de goedkopere varianten van de iPhone 16 komen.

Grotere schermen en meer batterijcapaciteit

Naast het design zijn er de afgelopen maanden ook geruchten opgedoken over andere specificaties van de iPhone 16-serie. Zo zouden de nieuwe modellen grotere schermen krijgen wordt de batterijcapaciteit aangepast.

Meer
Lees meer...