Gerucht: Apple werkt aan grotere displays voor iPhone 16-reeks

Hoewel het soms lijkt alsof Apple de iPhone ieder jaar een nog groter scherm geeft, is dat eigenlijk totaal niet het geval. Sinds de iPhone 12-serie uit 2020 zijn de displays jaar na jaar constant qua grootte. Maar daar komt in 2024 verandering in, want de iPhone 16-serie lijkt grotere schermen te krijgen.

Displays

  • De iPhone 15-serie bestaat op dit moment in twee formaten. Je hebt namelijk de iPhone 15 en 15 Pro met een display van 6,1 inch en je hebt de iPhone 15 Plus en 15 Pro Max met een display van 6,7 inch. Die Pro-modellen onderscheiden zich wel op andere vlakken, maar hebben dus een even grote display als hun goedkopere tegenhanger.
  • Voor de iPhone 16-serie – die in september 2024 voorgesteld zal worden – zal dat veranderen, toch voor de Pro-modellen. Volgens MacRumours wil Apple de duurdere versies van de iPhone 16 namelijk een iets grotere display geven. De iPhone 16 Pro zal namelijk een display hebben van 6,3 inch, terwijl de iPhone 16 Pro Max zelfs een display krijgt van 6,9 inch.
  • Voorlopig wordt geen verandering voorspeld op het vlak van display voor de gewone iPhone 16 en 16 Plus. In 2025, bij de iPhone 17-serie, zouden die grotere schermen dan weer wel eveneens beschikbaar zijn bij de basismodellen.

Wat is het voordeel? Naast een groter scherm heeft zo’n grotere display nog een ander belangrijk voordeel. Door de iPhone 16 Pro (Max) iets groter te maken heeft Apple namelijk meer ruimte om andere onderdelen groter te maken. Zo is er de mogelijkheid om betere cameracomponenten tot te voegen en is er ook ruimte voor een grotere batterij.

Meer
Lees meer...