Eerste details over nieuwe seizoen ‘Stranger Things’ onthuld, en het zal toch een klein beetje anders zijn

Eerste details over nieuwe seizoen ‘Stranger Things’ onthuld, en het zal toch een klein beetje anders zijn

We moeten nog veel geduld hebben voor we het derde seizoen van de Netflix-serie ‘Stranger Things’ zullen kunnen zien, maar producent Shawn Levy heeft al een paar interessante details verklapt. En daaruit leiden we af dat het derde seizoen vergelijkbaar zal zijn met de eerste twee, maar toch ook op een aantal belangrijke punten zal verschillen.

Het verhaal gaat een jaar na de laatste gebeurtenissen in Hawkins verder. Het monster dat in de schaduw loert, is er nog steeds en zal zich opnieuw roeren. De opbouw van het seizoen zou hetzelfde zijn: eerst een luchtig hoofdstuk in de zorgeloze jaren 80 om daarna een duistere wending te nemen. De manier waarop Stranger Things de mysterieuze en griezelige sfeer opbouwt, is één van de meest geniale kenmerken van de reeks.

Er is wel meteen één groot verschil: voor het eerst speelt de serie zich in de zomer af. Dat betekent dus dat de setting, die doorgaans iets herfstig en zelfs winters had, helemaal anders zal zijn. Bijgevolg zal deze keer ook de school niet centraal staan, maar wel zomerkampen en zwembaden.

Relaties

Over de verhaallijn wilde de producent natuurlijk nog niks verklappen, maar wel over een ander niet onbelangrijk detail. Hoe zit het met de liefdeslevens van de personages? Zullen alle koppels nog altijd samen zijn? Mike en Eleven hebben elkaar nog maar net gevonden, dus hier kunnen we op onze twee oren slapen. En ook wat Mad Max en Lucas betreft. “Maar het zijn natuurlijk 13- of 14-jarigen. Wat betekent romantiek in die fase van hun leven?” zegt Levy. “Het kunnen geen stabiele relaties zijn en dat maakt het net zo fijn.”

Nancy en Jonathan zouden die stabiele relatie wel kunnen hebben, maar daarover weten we nog niets. Behalve dat Nancy’s ex-vriend Steve Harrington opnieuw een grotere rol in het derde seizoen zou krijgen. Mocht het alsnog fout lopen, trek je dan op aan het feit dat beide acteurs, Natalia Dyer en Charlie Heaton, elkaar op de set hebben gevonden en in het echte leven een koppel geworden zijn. Al zijn er daar plots wel geruchten dat de twee al uit elkaar zouden zijn aangezien ze elkaar afgelopen weekend ontweken op een rode loper.

Het is nog niet bekend wanneer Netflix het nieuwe seizoen zal lossen, maar we gaan zeker nog een hele tijd moeten wachten. De opnames beginnen immers volgende maand pas. Dat komt ervan als je perse in de zomer wil filmen …

Gesponsorde artikelen