Eindelijk weten we wie Marlèneke uit ‘Samson en Gert’ is

Eindelijk weten we wie Marlèneke uit ‘Samson en Gert’ is

Het grootste mysterie uit ‘Samson en Gert’ is zonder twijfel de identiteit van Marlèneke, de vlam van Gertje die we nooit te zien kregen. Maar dat is nu opgelost, want Johan Verstreken, die in de beginjaren van ‘Samson en Gert’ nauw samenwerkte met Gert Verhulst, heeft nu verklapt wie die geheime crush van Gertje is. En we hadden het eigenlijk al lang moeten weten.

Iedereen die vroeger naar Samson en Gert keek (aka iedereen die opgroeide in de jaren 90) heeft het zich weleens afgevraagd: wie is die mysterieuze Marlèneke, waar Gertje zo stapelverliefd op is? Wel, Johan Verstreken heeft daar nu het verlossende antwoord op gegeven. En het is een Marlène die we allemaal kennen.

“Marlène, I love you”

In het ochtendprogramma van Sven Ornelis en Anke Bunckinx op de radiozender Joe was Johan Verstreken te gast. Die stond in de jaren 90 mee aan de wieg van het legendarische kinderprogramma Samson en Gert en heeft dus ook enkele weetjes, waarvan hij er vanmorgen eentje verklapte.

En het was een groot geheim dat hij ontrafelde. Hij verklapte namelijk de identiteit van Marlèneke. “Marlèneke uit Samson en Gert is eigenlijk gebaseerd op Marlène de Wouters. Gert was omroeper bij de VRT en telkens Marlène aan het omroepen was, ging Gert voor het scherm staan en zei hij: ‘Marlène, I love you’. Zo is Marlèneke dus ontstaan”, verduidelijkte Johan Verstreken.

Wie meer wil weten over de grote liefde van Gertje, moet donderdag tussen 07.00 en 09.00 uur luisteren naar Joe, want dan komt Marlèneke in hoogsteigen persoon langs. Dan zullen we dus ongetwijfeld nog meer te weten komen over de (onbeantwoorde?) liefde van Gert.

Deze kusjes aan de telefoon waren dus voor Marlène de Wouters:

Studio 100

Gesponsorde artikelen