EK voetbal: Hongaarse spits Barnabás Varga krijgt bezoek in ziekenhuis van een delegatie van de nationale ploeg

Er is goed nieuws over Barnabás Varga. De Hongaarse aanvaller kwam zondag akelig in botsing van de Schotse doelman. Ondertussen is Varga met succes geopereerd. In het ziekenhuis kreeg hij zelfs bezoek van een delegatie van de Hongaarse nationale ploeg.

De wedstrijd tussen Hongarije en Schotland leverde zondagavond een akelig moment op in de 70ste minuut. Bij een vrije trap van Hongarije kwam de Schotse doelman Angus Gunn nogal wild uit om de bal weg te boksen. Zijn knie kwam daarbij in het gezicht van de Hongaarse spits Barnabás Varga. Die laatste bleef meteen liggen.

Barnabás Varga

Spelers van Hongarije, met sterspeler Dominik Szoboszlai voorop, liepen daarop meteen naar de kant voor hulp. Snel kwam er medische verzorging voor Varga, terwijl anderen doeken rond hem hielden zodat het publiek en de camera’s niets konden zien. Enkele minuten later werd Varga van het veld gedragen, waarna de wedstrijd doorging. Uiteindelijk zou Hongarije nog het winnende doelpunt scoren in de 99ste minuut, waardoor ze nog een kans hebben om door te gaan.

Enkele uren later kwam er goed nieuws van de Hongaarse voetbalbond. Varga had meerdere breuken in het gezicht opgelopen en moest geopereerd worden. Daarnaast had de aanvaller ook een hersenschudding opgelopen.

Ziekenhuis

Ondertussen is Varga met succes geopereerd. In het ziekenhuis kreeg hij kort daarna bezoek van een delegatie van de nationale ploeg. Daarbij was onder andere Marco Rossi, de Italiaanse bondscoach van Hongarije. Ook Endre Botka, ploegmaat bij de nationale ploeg en Ferencváros, kwam ook op bezoek, net als enkele andere leden van de staf.

Meer
Lees meer...