EK voetbal: Hongaarse voetbalbond geeft update over toestand van Barnabás Varga

Voetbalfans die zondagavond keken naar de wedstrijd Schotland – Hongarije zagen even een akelig moment. Aanvaller Barnabás Varga was daar namelijk zeer hard in botsing gekomen met de Schotse doelman Angus Gunn. Ondertussen is de toestand van Varga stabiel.

Zondagavond begon op EURO 2024 de slotspeeldag van de groepsfase. In groep E belooft die laatste speeldag woensdagavond alvast zeer spannend te worden met heel wat mogelijke scenario’s. Maar eerst was het dus aan groep A. Zwitserland en Duitsland speelden daarbij om de groepswinst, terwijl Schotland en Hongarije zouden uitmaken wie ook nog een kans had om door te gaan naar de achtste finale.

Botsing tussen Barnabás Varga en Angus Gunn

Die laatste wedstrijd bleek uiteindelijk een van de zwakste wedstrijden tot nu toe te zijn op het EK. Heel wat slechte passes en zo goed als geen kansen domineerden de partij. In de 70ste minuut was er echter een akelig moment. Bij een vrije trap van Hongarije kwam de Schotse doelman Angus Gunn nogal wild uit om de bal weg te boksen. Zijn knie kwam daarbij in het gezicht van de Hongaarse spits Barnabás Varga. Die laatste bleef meteen liggen.

Spelers van Hongarije, met sterspeler Dominik Szoboszlai voorop, liepen daarop meteen naar de kant voor hulp. Snel kwam er medische verzorging voor Varga, terwijl anderen doeken rond hem hielden zodat het publiek en de camera’s niets konden zien. Enkele minuten later werd Varga van het veld gedragen, waarna de wedstrijd doorging. Uiteindelijk zou Hongarije nog het winnende doelpunt scoren in de 99ste minuut, waardoor ze nog een kans hebben om door te gaan.

Breuken en hersenschudding

Later op de avond kwam er dan een eerste update over de toestand van Barnabás Varga. De 29-jarige aanvaller van Ferencváros was bij bewustzijn in het ziekenhuis en zijn toestand is stabiel. De Hongaarse voetbalbond gaf deze nacht nog meer uitleg. Varga heeft verschillende botten in zijn gezicht gebroken en liep ook een hersenschudding op. Hij moet hoogstwaarschijnlijk geopereerd worden en verblijft sowieso nog even in het ziekenhuis.

Meer
Lees meer...