Eloïs Rousseau treedt in voetsporen broer Conner: kandidaat voor gemeenteraadsverkiezingen

Eloïs Rousseau, de zus van Conner Rousseau, zal meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Kortrijk. Ze is een nieuw gezicht op de lijst van Vooruit, een partij die zich inzet voor progressieve veranderingen.

Eloïs Rousseau krijgt de 29ste plek op de lijst van Vooruit in Kortrijk, volgens Het Nieuwsblad. Naast haar broer Conner, die al bekend is in de politiek, gaat nu ook Eloïs de uitdaging aan. In 2019 verhuisde ze van Sint-Niklaas naar Marke, een deelgemeente van Kortrijk, waar ze opviel bij Maxim Veys, de lijsttrekker van Vooruit in Kortrijk.

Waarom Eloïs?

Maxim Veys zag potentieel in Eloïs en vroeg haar twee jaar geleden al om op de lijst te staan. Eloïs wilde echter eerst afwachten of haar broer Conner opnieuw verkozen zou worden op 9 juni. Toen dat gebeurde, belde Veys haar meteen op. “Ze kent de politiek al via haar broer”, zegt Veys. Hij benadrukt dat hij Eloïs heeft gekozen om wie ze is en niet vanwege haar broer. Haar plek op de lijst is te danken aan haar eigen kwaliteiten en inzichten.

Eloïs staat op plaats 29, wat een strategisch interessante plek is. Door elektronisch stemmen komt haar naam bovenaan de derde pagina te staan. Veys vindt haar een waardevolle kandidaat omdat ze met een frisse blik naar Kortrijk kijkt, als iemand die van buiten de stad komt.

En Conner?

Conner Rousseau, de huidige voorzitter van Vooruit, doet ook mee aan de verkiezingen in oktober, maar dan in Sint-Niklaas. Hij wil graag burgemeester worden van zijn thuisstad.

Eloïs en Conner Rousseau zijn vastbesloten om een positieve impact te maken in hun respectievelijke steden en kijken uit naar de uitdagingen en mogelijkheden die de gemeenteraadsverkiezingen met zich meebrengen.

Meer
Lees meer...