Wordt Els van Doesburg (N-VA) de nieuwe burgemeester van Antwerpen?

Er wordt steeds vaker gesproken over Els van Doesburg (N-VA) als mogelijke opvolger van Bart De Wever als burgemeester van Antwerpen. Dit gerucht wordt sterker nu De Wever mogelijk premier van België wordt.

Conner Rousseau (Vooruit) heeft duidelijk gemaakt dat hij vindt dat Bart De Wever zijn verantwoordelijkheid moet nemen en premier moet worden. “Een federale regering kan alleen werken als Bart De Wever premier wordt”, zei Rousseau. “Hij moet het eindelijk maar eens bewijzen. Wie gaat het anders doen? Ik zie niemand.”

Rousseau haalde ook uit naar De Wever door te zeggen dat hij liever burgemeester van Antwerpen blijft dan premier te worden. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van N-VA in januari werd De Wever namelijk officieel voorgesteld als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. “Vergis u niet: in eender wat ik doe en waar ik ook ben, hier ben ik thuis”, zei De Wever toen. “Mijn hart klopt voor deze stad, onze stad.”

Els van Doesburg als opvolger?

Als Bart De Wever toch premier wordt, moet hij iemand anders aanwijzen als waarnemend burgemeester van Antwerpen. De naam van Els van Doesburg komt steeds vaker naar voren. Van Doesburg is momenteel schepen in Antwerpen, verantwoordelijk voor Wonen, Dierenwelzijn en Gezondheidszorg. Ze is 35 jaar en wordt gezien als een frisse wind.

Een andere mogelijke kandidaat is Havenschepen Annick De Ridder (N-VA), maar zij is momenteel in gesprek met Vooruit en CD&V over de vorming van de Vlaamse regering en kan daar een ministerspost krijgen. Dit zou de weg vrijmaken voor van Doesburg.

Als N-VA toch kiest voor ervaring, dan zou schepen Koen Kennis (N-VA) een logische keuze zijn. Hij is schepen van Mobiliteit en Middenstand, maar krijgt soms kritiek vanwege zijn directe communicatiestijl.

Meer
Lees meer...