En daar is Michel van den Brande weer: “Dotatie afpakken? Wel, prins Laurent mag bij mij komen werken”

En daar is Michel van den Brande weer: “Dotatie afpakken? Wel, prins Laurent mag bij mij komen werken”

Prins Laurent was zonder toestemming op een viering van het Chinese leger. Daarom riskeert hij een deel van zijn jaarlijkse dotatie van 308.000 euro te verliezen. Maar zakenman Michel van den Brande uit ‘The Sky Is The Limit’ neemt het op voor Laurent en zegt dat hij hem zelfs zou kunnen gebruiken in zijn bouwbedrijf kontrimo. 

Prins Laurent heeft het zwaar te verduren. Nadat hij zich zonder toestemming van de regering in militair uniform heeft laten fotograferen op de diplomatieke plechtigheid voor de 90ste verjaardag van het Chinese leger, riskeert hij wééral zijn dotatie van 308.000 euro per jaar kwijt te spelen. Naast de regeringspartijen wil ook Laurents broer, koning Filip, de dotatie van de Prins inperken.

Van den Brande: “Zo’n man kan ik gebruiken”

Eén man zwemt tegen de stroom in: zakenman Michel van den Brande uit The Sky Is The Limit. Op Facebook biedt die prins Laurent zelfs een job aan: “Als hij zonder dotatie komt te zitten, dan kan ik zo een man van zijn kaliber gebruiken om Kontrimo verder uit te bouwen.” Al is ons niet meteen duidelijk wat een prins met gave handen kan gaan aanvangen in een bouw- en stellingbedrijf…

Ook zegt hij dat “de politiekers” zich moeten schamen voor wat ze de prins aandoen. Hij zet de goede daden van Laurent in de verf: “Hij was op de begrafenis van Gaston Berghmans, hij was op talloze openingen van dierenasielcentra, hij doet nog aan talloze goede doelen! En ik denk niet dat prins Laurent mandaten opstrijkt en zeker niet van daklozen en dierencentra. Jullie zouden beter een voorbeeld stellen aan zo een man met een gouden hart. Kijk eerst maar eens in de spiegel naar wat voor graaicultuur jullie voor jullie zelf hebben opgebouwd.”

facebook @michel van den brande

De post van Michel van den Brande:

Twitter verwijderd

Rond de prins zelf is het momenteel stil, ook online. Zijn Twitteraccount is zelfs verwijderd. Volgens het paleis was dat niet onder druk van het Belgische hof. “Wij hebben ook vastgesteld dat het persoonlijke twitteraccount van prins Laurent niet toegankelijk is”, meldt een woordvoerder van het Belgisch koningshuis aan persbureau Belga. “Het paleis heeft de prins helemaal niets gevraagd en wij hadden hierover geen info gekregen.”

Laurent heeft zijn account wellicht uit eigen beweging verwijderd. Om zeker te zijn dat hij niets verkeerds meer kan tweeten?

Gesponsorde artikelen