Energieleverancier Mega ontkent overnamegeruchten: “Er valt helemaal niets te zeggen”

De energieleverancier Mega ontkent de geruchten dat het bedrijf in de etalage zou staan. CEO Thomas Coune benadrukt dat er geen sprake is van een overname en dat het bedrijf zich richt op verdere groei.

Dinsdag meldde De Tijd dat Mega, een belangrijke speler in de energiemarkt, op zoek zou zijn naar een overnemer. Deze informatie werd vervolgens opgepikt door verschillende media. Het nieuws veroorzaakte flink wat speculatie over de toekomst van het bedrijf en mogelijke veranderingen in de eigendomsstructuur.

CEO Coune ontkent geruchten

In een reactie op deze berichten laat CEO Thomas Coune weten dat de geruchten onjuist zijn. “Er valt helemaal niets te zeggen”, zegt Coune. Hij legt uit dat ongeveer de helft van Mega in handen is van niet-actieve financiële aandeelhouders en dat het bedrijf altijd geïnteresseerd is in nieuwe investeerders die kunnen bijdragen aan groei en nieuwe activiteiten.

“Op dit moment is er echter geen concreet nieuws te melden over nieuwe aandeelhouders”, voegt Coune eraan toe. “Zelfs als er in de toekomst nieuwe aandeelhouders zouden bijkomen, zou dat geen fundamentele impact hebben op de werking van Mega.”

Financiële resultaten en toekomstvisie

Coune benadrukt dat Mega momenteel goed presteert. “Van januari 2023 tot en met maart 2024 realiseerde het bedrijf meer dan 10 miljoen euro nettowinst”, zegt de CEO. Dit toont volgens hem aan dat het bedrijf op de juiste weg is en dat er geen noodzaak is voor een overname.

Toch was het niet altijd rozengeur en maneschijn voor Mega. In 2022 rapporteerde Power Online, het bedrijf achter Mega’s leveranciersactiviteiten in België, een verlies van 6 miljoen euro op een omzet van 672 miljoen euro. Ondanks dit verlies blijft Coune positief over de toekomst van Mega en benadrukt hij dat het bedrijf klaar is voor verdere groei, met of zonder nieuwe investeerders.

Meer
Lees meer...