Left Right
scrollTop top

Er ontplofte een bom in ‘Familie’ … 26 jaar werden we belogen! 


Er ontplofte een bom in ‘Familie’ … 26 jaar werden we belogen! 

Het was eerder al aangekondigd: op 1 december zou actrice Janine Bischops (Brigitte uit ‘Familie’) een bom van jewelste doen ontploffen in de reeks. Vorige week maakte ze haar entrée als moeder van Lars en Amélie en dat zorgde al voor heel wat drama. Wat is het volgende? Is Marie-Rose misschien helemaal niet de moeder van Peter Van den Bossche, maar wel Brigitte? En daar is in 26 jaar nooit met een woord over gerept! Voor veel kijkers is het er ver over …

Brigitte, de moeder van Lars en Amélie, maakte vorige week een dramatische entrée in Familie. Tijdens een etentje in de loft van haar zoon Lars werkte ze meteen een kletterende ruzie in de hand. “Brigitte is geen hartelijke, volkse vrouw zoals Jenny in Thuis was”, zei actrice Janine Bischops daarover. “Bovendien mag ik een bommetje droppen dat een effect zal hebben op verschillende personages.”

Niet veel later hadden Brigitte en Amélie een vertrouwelijk gesprek in café Jan & Alleman. Daar kreeg Amélie hevige kritiek op haar nieuwe lief Peter. “Dat noemt gij iemand deftig?”, snauwde Brigitte. “Peter heeft in een sekte gezeten. En aan de drugs. Hij is nog erger dan de losers waarmee ge vroeger hebt opgetrokken. Peter Van den Bossche is crapuul.”

Van partner naar halfzus

Vage warpraat, dachten wij. Maar ondertussen is de bom van Brigitte eindelijk ontploft. “Peter is … Ik heb vroeger een relatie gehad met Guido Van den Bossche”, zei ze. Dit doet heel wat stof opwaaien. Want deze informatie impliceert dus dat Amélie en Peter eigenlijk familie zijn! “Ik ben uw halfzus,” zo overvalt Amélie Peter op het einde van de aflevering. Wij zijn er alvast niet goed van.

In de 26 jaar dat de serie loopt, is er nooit met een woord over deze driehoeksrelatie gerept? Hoe moet dit verder? Wij houden ons hart al vast!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  58.640.945
 • Aantal
  doden
  1.387.976
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  558.779
 • Aantal
  doden
  15.618