Europa League: Kapitein Sebastian Rode (Frankfurt) houdt gruwelijk souvenir over aan finale

Eintracht Frankfurt won woensdagavond de Europa League, hun eerste Europese prijs in 42 jaar. Die zege dankte het mede aan de ervaren kapitein Sebastian Rode. Die kreeg in het begin van de wedstrijd de studs van tegenstander John Lundstram tegen zijn voorhoofd. Ondanks die bloederige blessure, speelde de 31-jarige Duitser de reguliere speeltijd uit. Achteraf deelde hij een spectaculaire foto van zijn hoofdwonde.

Sebastian Rode is niet de eerste de beste. Op zijn 19de maakte hij zijn debuut voor Eintracht Frankfurt, maar lang zou de Duitse jeugdinternational daar niet spelen. Topclub Bayern München plukte hem daar acht jaar geleden weg. Ondanks een veelbelovend eerste seizoen kon hij het, door aanslepend blessureleed, zowel in München als bij de andere Duitse topclub Borussia Dortmund nooit echt waarmaken.

Hoofdwonde

Na 4,5 jaar keerde Rode dan ook terug naar Eintracht Frankfurt. Sindsdien is hij daar door zijn inzet en werklust uitgegroeid tot een publiekslieveling. Dit seizoen was hij echter, tot voor de finale van woensdagavond tegen Glasgow Rangers, de speler met de meeste overtredingen in de Europa League.

In die finale was het Sebastian Rode zelf die echter al snel een zware overtreding moest incasseren. Tegenstander John Lundstram hield al vroeg in de match tijdens een duel zijn been iets te hoog en raakte de kapitein van Frankfurt met de studs hard op zijn voorhoofd. Het bloed gutste uit de open wonde, maar Rode maakte al snel duidelijk dat hij wilde doorspelen. De medische staf van Frankfurt niette zijn wonde dan maar ter plaatse op het veld en deed een groot verband rond zijn hoofd.

Foto vanuit ziekenhuis

Op die manier speelde Sebastian Rode nog tot het einde van de reguliere speeltijd, met dezelfde overgave die de Duitse fans van hem gewoon zijn. Toen Eintracht Frankfurt na penalty’s de Europa League won, keerde hij als kapitein terug op het veld om de trofee de lucht in de steken. Lang kon Rode echter niet meevieren met zijn ploegmaats, want opnieuw begon er bloed uit zijn wonde te lopen.

Enkele uren later deelde de Duitser een foto vanuit het ziekenhuis van zijn gruwelijke wonde. “Het belangrijkste is dat we de Europa League gewonnen hebben!!! Al het andere doet er niet toe”, schreef hij bij de spectaculaire foto.

Bekijk hier de spectaculaire foto van Sebastian Rode:

Sebastian Rode (Eintracht Frankfurt) met de beker van de Europa League:

Meer
Lees meer...