Eurostar brengt Snap Ticket terug en zorgt voor hoge kortingen


In het kort

  • Eurostar heeft zijn “Snap”-ticketplan opnieuw ingevoerd om te concurreren met budgetmaatschappijen.
  • Het initiatief biedt sterk gereduceerde tarieven voor last-minute boekingen, vanaf 90 pond (108 euro) voor een retourreis van Londen naar Parijs.
  • Reizigers kunnen hun gewenste reisdagen selecteren, maar krijgen pas 48 uur voor vertrek hun specifieke treingegevens te horen.

Concurrentie

De prijzen voor de Eurostar tussen het Verenigd Koninkrijk en Europese bestemmingen zoals Parijs, Rijsel, Brussel en Amsterdam kunnen vaak oplopen tot meer dan 200 euro per enkele reis, vooral wanneer je op korte termijn boekt. Dit heeft ertoe geleid dat sommige reizigers kiezen voor budgetmaatschappijen als een meer betaalbare optie, ondanks hun negatieve impact op het milieu.

Om de concurrentie met deze luchtvaartmaatschappijen aan te gaan, heeft Eurostar zijn “Snap”-ticketregeling heringevoerd, die eerder beschikbaar was van 2016 tot 2019. Dit initiatief heeft tot doel de bezettingsgraad van de treinen te verhogen zonder bestaande klanten van zich te vervreemden door aanzienlijk verlaagde tarieven aan te bieden voor last-minute boekingen. Passagiers die flexibel kunnen zijn met hun reisplannen kunnen profiteren van deze gereduceerde prijzen.

Voorwaarden

Deze “Snap”-regeling is ontworpen om een win-winsituatie te zijn voor klanten, Eurostar en het milieu door ervoor te zorgen dat er geen stoelen leeg blijven.

Er zijn echter bepaalde voorwaarden verbonden aan deze gereduceerde tarieven. Hoewel reizigers hun gewenste reisdagen kunnen kiezen, weten ze hun specifieke treingegevens pas 48 uur voor vertrek. Dit betekent dat reistijden kunnen variëren van 5.40 uur tot 20.40 uur, waardoor dagtochten onpraktisch zijn. Boekingen kunnen alleen worden gemaakt tussen 14 dagen voor de reis en de dag voor vertrek, waardoor mensen die liever vooraf plannen worden uitgesloten.

Snap Tickets zijn hier beschikbaar.

Meer
Lees meer...