Left Right
scrollTop top

Enorme explosie in gebouw in centrum Madrid, minstens 3 doden


Madrid explosie
© Twitter @EmergenciasMad

Een zware ontploffing heeft in het centrum van de Spaanse hoofdstad Madrid voor een enorme ravage gezorgd. De explosie deed zich voor in een appartementsgebouw in de wijk La Latina, nabij de Puerta de Toledo. Er wordt uitgegaan van een gaslek. Bij de ontploffing vielen minstens drie doden.

Iets voor 15 uur was in Madrid kilometers ver een enorme knal te horen. Een ontploffing in een gebouw in de wijk wijk La Latina, nabij de Puerta de Toledo bleek daarvan de oorzaak. De bovenste vier verdiepingen van het appartemensgebouw zijn teruggebracht tot de ruwbouw. Er woedt ook nog steeds een brand.

Over het exacte aantal slachtoffers is er nog veel onduidelijkheid, al zouden er minstens drie mensen zijn omgekomen. Dat meldt de burgemeester van Madrid.

Buurt geëvacueerd

Het gebied rond de getroffen woning is afgezet en bewoners worden geëvacueerd. In veel nabijgelegen straten ligt er puin van de ontploffing.

Wat de precieze oorzaak van de explosie is, is nog niet duidelijk. De Spaanse nieuwssite El Mundo gaat uit van een gasontploffing door een lek.

Het verwoeste gebouw ligt vlak naast een verpleeghuis en een school. Een woordvoerder van het verpleeghuis zei tegen de Spaanse nieuwssite El País dat daar niemand gewond geraakt is. Iedereen is er geëvacueerd naar een nabijgelegen hotel. De school was door de grote sneeuwval van de voorbije periode nog gesloten.

Bekijk hier beelden van de ontploffing


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  115.171.279
 • Aantal
  doden
  2.560.021
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  777.608
 • Aantal
  doden
  22.169