Extreem gewichtsverlies in ‘Dallas Buyers Club’: Hoe ver ga je voor een Oscar? 

Vanaf vandaag is ‘Dallas Buyers Club’, een film over het leven van een homofobe junkie die hiv krijgt, te zien in de Belgische bioscoopzalen. Hoofdrolspelers Matthew McConaughey en Jared Leto kunnen elk een Oscar krijgen voor hun prestaties, waarvoor ze samen 35 kilogram afvielen. Dergelijke transformaties zijn Hollywood niet vreemd, 14 acteurs die het hen voordeden.

-28 kilogram 

Paramount Classics / Getty Images

Christian Bale viel op vier maanden tijd 28 kilogram af voor The Machinist (2004). Gezond deed hij het niet: naar verluidt (over)leefde hij op een kop koffie en een appel OF een blikje tonijn per dag. In de film woog hij nog 54 kilogram, hij verloor dus meer dan een derde van zijn gewicht.

Warner Bros. Pictures / Metro-Goldwyn-Mayer / Paramount Pictures

Het zou niet de laatste fysieke transformatie zijn van Bale. Op zes maanden tijd verdikte hij 49 kilogram voor Batman Begins (2005), verloor hij 25 kilogram voor Rescue Dawn (2006) en een aantal jaar later viel hij nog eens een pak af voor The Fighter (2010).

-27 kilogram

Image Entertainment / Getty

50 Cent ging voor de camera van 98 kilogram naar 71 kilogram, om geloofwaardig een American football-speler met kanker neer te zetten in All Things Fall Apart (2011). De zanger gaf later toe dat hij zichzelf uithongerde.

-23 kilogram

20th Century Fox / Getty

Tom Hanks verloor 23 kilogram voor Cast Away (2000), een film over een man die neerstort met zijn vliegtuig en moet overleven op een onbewoond eiland. Hij werd voor zijn prestatie genomineerd voor een Oscar voor beste acteur.

-20 kilogram

Lionsgate / Getty Images

Matthew Fox verloor 20 kilogram voor zijn rol als seriemoordenaar in Alex Cross (2012). “Ik wilde niet afvallen op een ongezonde manier, maar ik wist niet hoe anders”, zei Fox achteraf. Hij overleefde maandenlang op een dieet van kippenborst, gestoomde broccoli en proteïneshakes.

-18 kilogram

20th Centure Fox / Warner Bros. / Getty Images

Matt Damon verloor 18 kilogram voor Courage Under Fire (1996), voor The Informant (2009) kwam hij er dan weer bijna 14 bij.

-12 kilogram

Universal Pictures / Getty Images

Drie weken voor de start van de opnames van Les Misérables (2012) viel Anne Hathaway 5 kilogram af. Tijdens de opnames verloor ze nog eens 7 kilogram. Later zei ze dat ze het niemand zou aanraden, ze verloor de kilo’s door zich voedsel te ontzeggen en zwaar te sporten.

-9 kilogram

Fox Searchlight Pictures / Getty Images

Natalie Portman verloor 9 kilogram om Nina te spelen in Black Swan (2010). Ze trainde voor de rol vijf uur per dag, zeven dagen per week. 

Fox Searchlight Pictures / Getty Images

Voor diezelfde film viel ook Mila Kunis een pak af. Tijdens de opnames woog ze nog 43 kilogram. “I had no shape, no boobs, no ass. All you saw was bone.”

Dreamworks Pictures / Getty Images

En ook Beyoncé viel 9 kilogram af voor Dreamgirls (2006).

Er zijn ook sterren die zich moeten volvreten voor hun rollen.

+ 9 kilogram

Miramax Films / Getty Images

Renée Zellweger kwam twee keer 9 kilo aan: de eerste keer voor Bridget Jones’s Diary (2001) en de tweede keer voor de sequel in 2004.

+14 kilogram

Newmarket Films / Getty Images

Charlize Theron verdikte 14 kilogram voor Monster (2003), een rol waarvoor ze een Golden Globe, een Screen Actors Guild Award en een Oscar kreeg.

+15 kilogram

Warner Bros. / Getty Images

George Clooney verorberde kilo’s en kilo’s pasta om 15 kilogram aan te komen voor Syriana (2005).

+27 kilogram

Peace Arch Entertainment / Getty Images

Jared Leto kwam 27 kilogram aan om de moordenaar van John Lennon, Mark Chapman, te kunnen spelen in Chapter 27 (2007). Hoe scary Leto eruit zag tijdens de opnames van Dallas Buyers Club kan je hier zien.

United Artists / Getty Images

Robert De Niro kwam 27 kilo aan om Jake La Motta te spelen in Raging Bull (1980).

+29 kilogram

Warner Bros. Pictures / Getty Images

En Russell Crowe, al heel zijn leven een jojoër, kwam 29 kilogram aan voor Body of Lies (2008).

Tot slot: als acteurs na weken vasten of vreten eindelijk op de set komen, gaat het er ongetwijfeld zo aan toe.

Meer
Lees meer...