‘Familie’-actrice over verhaallijn Joris: “Hij zal verder doen tot het lukt”

Het nieuwe seizoen van Familie is ondertussen al een week bezig. Daarin hebben kijkers al gezien dat Joris nog steeds alle kansen krijgt om zijn plannen verder te zetten nadat zijn bomplan niet doorging. In de nieuwe podcast Familieklap vertelt actrice Caroline Maes dat de verhaallijn rond Joris ook nog niet meteen zal stoppen.

Het soapseizoen is terug begonnen. Op VRT1 is het nieuwe seizoen van Thuis deze week van start gegaan en op VTM is Familie al een week bezig. Daarin was onder andere al te zien hoe het personage Joris, oftewel Bert, nog steeds vrij rondloopt. Daarbij hoorden ook al enkele gruwelijke scènes met het lichaam van Leen (Cathérine Cools). Ook de komende maanden zullen de kijkers nog niet van Joris (Jan Sobrie) af zijn.

“Tot zijn plan lukt”

Vanaf deze week is de nieuwe podcast Familieklap te beluisteren. Daarin gaan Ketnetwrapper Nona ’t Jolle en Qmusic-gezicht Yoren Linsen elke week in gesprek over de gebeurtenissen in de soap en nodigen ze ook een bekend gezicht uit. In de eerste aflevering praten ze met actrice Caroline Maes. Zij speelt al twintig jaar de rol van Mieke en zal de komende maanden een belangrijke rol spelen in het verhaal.

In de vorige seizoensfinale zagen de kijkers namelijk een flashforward waarbij een bebloede Mieke te zien was in een trouwkleed. Dat wijst erop dat de trouw van Joris en Mieke zal doorgaan en dat Joris daar opnieuw zal proberen toeslaan. Al lijkt het er ook op dat het deze keer wél zal lukken. Die verhaallijn lijkt actrice Caroline Maes ook te bevestigen in de podcast. “Zijn plannetje is niet doorgegaan, dus hij moet andere dingen verzinnen”, vertelt ze. Wanneer een van de hosts haar dan vraagt hoelang het nog zou duren, antwoordt ze geheimzinnig: “Tot het lukt natuurlijk hé.”

Familie is iedere weekdag te zien op VTM. De podcast Familieklap is te beluisteren op alle platformen en VTM GO.

Meer
Lees meer...