Left Right
scrollTop top

‘Fantastic Beasts 2’ zal duidelijk maken dat Dumbledore voor de mannen is


‘Fantastic Beasts 2’ zal duidelijk maken dat Dumbledore voor de mannen is

In ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ zal duidelijk te zien zijn dat Dumbledore homoseksueel is. Dat laat regisseur David Yates nu weten. In januari liet hij nog verstaan dat dit geen deel zou uitmaken van de film, maar nu zouden er dus toch sensuele scènes komen tussen Dumbledore en Grindelwald.

J.K. Rowling liet meer dan tien jaar geleden al weten dat professor Dumbledore uit de Harry Potter-reeks voor de mannen is. Veel fans hoopten dan ook dat er daar iets van te zien zou zijn in de Harry Potter-prequels van Fantastic Beasts. Hoewel regisseur David Yates dit aanvankelijk stellig ontkende, geeft hij nu aan dat er toch “sensuele scènes” in de film zouden zitten waarin de seksualiteit van Dumbledore duidelijk zou blijken.

“Dumbledore is gay”

In een interview uit 2007 bevestigde J.K. Rowling wat veel fans al een tijdje vermoedden: Dumbledore is homoseksueel. In dat interview liet ze ook weten dat Dumbledore in z’n jonge jaren verliefd was op Gellert Grindelwald. En laat diezelfde Grindelwald nu precies het onderwerp zijn van de nieuwste Fantastic Beasts-film.

Veel fans hoopten dan ook al op glimp van deze romance in deze nieuwe film. Maar in januari werd die hoop door regisseur David Yates aan diggelen gesmeten. Hij liet toen namelijk weten dat de film niet zou ingaan op de homoseksualiteit van Dumbledore, maar nu lijkt hij toch z’n kar te keren.

Warner Bros.
Warner Bros.

Sensuele scènes

De nieuwe film van de Fantastic Beasts-reeks zou nog steeds niet expliciet te zien zijn dat Dumbledore homo is, maar het zou wel duidelijk genoeg zijn volgens Yates. “Ik heb nooit gezegd dat Dumbledore niet homoseksueel is, want dat is hij wel”, laat hij nu weten aan Empire Magazine.

“Dit deel van het enorme verhaal dat Jo (J.K. Rowling) maakt, focust niet op zijn seksualiteit. Maar we gaan het ook niet airbrushen of verstoppen. Het verhaal (van de romantische relatie tussen Dumbledore en Grindelwald, red.) zit niet expliciet in deze film, maar het is duidelijk in wat je ziet … dat hij homo is”, gaat hij verder. “Enkele scènes die we gefilmd hebben tonen heel sensuele momenten tussen hem en de jonge Grindelwald.”

Warner Bros.

Jude Law: “Geen scènes met Johnny Depp”

Wie al hoopte op stomende scènes tussen Jude Law (Dumbledore) en Johnny Depp (Grindelwald) moeten we toch teleurstellen. Jude Law heeft namelijk al aangegeven dat hij voor de film geen scènes had samen met Johnny Depp.

Dit weten we al over Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald.

En als we ons mogen baseren op de trailers, dan zou het kunnen dat de sensuele scènes zich afspelen door de Mirror of Erised, de spiegel waardoor je je diepste verlangens kan zien. En dat zou voor Dumbledore dan dus Grindelwald zijn. Het is een begin.

Bekijk hier nog eens de trailer voor Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald:

Je kan al voorbereiden door nog eens naar Fantastic Beasts and Where To Find Them te kijken, uiteraard!

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.195.366
 • Aantal
  doden
  1.144.069
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  287.700
 • Aantal
  doden
  10.658