Left Right
scrollTop top

‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ lost twee scènes en krijgt eerste (lovende) reviews


‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ lost twee scènes en krijgt eerste (lovende) reviews

‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ heeft twee (korte) scènes gelost in aanloop naar de officiële release van 16 november. We zien een gesprek tussen Newt Scamander en Dumbledore en krijgen ook al een stuk van de speech van Grindelwald te horen. Ondertussen zijn ook de eerste reviews binnen. Vooral de sterke visuals en de actiescènes worden gelauwerd. Ook Johnny Depp krijgt lovende kritieken: “Johnny Depp als Grindelwald is de perfectie.”

Het is nog even wachten op de officiële release van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, de opvolger op Fantastic Beasts and Where to Find Them. Op 16 november komt de film in de zalen. De laatste trailer kregen we al een tijdje geleden te zien, maar ondertussen zijn er nog twee korte scènes gelost om ons nog meer te doen uitkijken naar 16 november.

Grindelwald

In een eerste scène krijgen we meer te zien van het gesprek tussen Newt Scamander en Dumbledore, die Newt vraagt om het op te nemen tegen Grindelwald. In eerdere trailers kregen we die scène al in stukjes te zien (bekijk heir nog eens een van de eerste trailers), maar nu krijgen we ze in z’n geheel. Ook de speech van Grindelwald zagen we al voorbijkomen in de trailers. Maar ook nu lossen ze net weer dat tikkeltje extra.

Bekijk hieronder de scène met Newt Scamander en Dumbledore:

Bekijk hieronder de speech van Grindelwald:

Eerste reviews

Wij moeten nog even wachten, maar een select groepje fans en een aantal recensenten kregen de film al te zien. Over het algemeen zijn de reviews lovend, maar hier en daar klinkt toch ook wel wat kritiek.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald is een magische must-see“, schrijft Scott Menzel van We Live Entertainment op Twitter. “Het bouwt verder op het origineel en zal Harry Potter-fans zeker bevallen. Opmerkelijke visuals, een innemend verhaal en een einde dat je sprakeloos achterlaat.” Menzel had nog een specifieke pluim over voor acteur Johnny Depp. “Johnny Depp als Grindelwald is de perfectie.”

Simon Thompson, schrijver voor onder andere Forbes, IGN en BBC, treedt zijn collega bij: “Johnny Depp zet een uitstekende prestatie neer in een showstoppende uitvoering van Grindelwald.” Ook voor Thompson vielen de visuals op: “Of je nu nieuw bent in de Wizarding World of een echte hardcore fan bent, het is enorm moeilijk om te weerstaan aan de verbluffende visuals, feilloze actie en meeslepende uitvoeringen. Fantastisch.”

“Een dode hippogrief”

Al waren niet alle recensies lovend. “Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald is een grillige puinhoop”, schrijft Brendan Hodges van Hollywood Chicago op Twitter. “Dit is het slordigste en waarschijnlijk het slechtste tovenaarsverhaal van Rowling. Op een paar stukken na, is dit een dode hippogrief.” Maar daar hield het niet op. “Fantastic Beasts 2 heeft alle tekenen van abominabele editing. Je komt scènes te laat binnen en verlaat ze te vroeg, wat het tempo uit de film haalt. De film probeert onhandig een half dozijn verhaallijnen te vertellen, dit is geen verrassing.”

Bekijk hieronder de tweets van de recensenten:

16 november

We kregen ondertussen al heel wat informatie over die tweede Fantastic Beasts. Deze vijf dingen konden we afleiden uit de trailers, regisseur David Yates bekende al dat duidelijk zal worden uit de film dat Dumbledore voor de mannen is en recent raakte nog bekend dat we ook Minerva Anderling (in het Engels Minerva McGonagall) te zien zullen krijgen. Maar op de film zelf is dus het nog even wachten. Afspraak op 16 november!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.766
 • Aantal
  doden
  1.153.553
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810