Filmpremière Pharrell Williams verstoord door dierenrechtenactivisten


In het kort

  • De film Piece By Piece van Pharrell Williams werd tijdens de première op het London Film Festival verstoord door dierenrechtenactivisten.
  • De demonstranten richtten zich op Louis Vuitton, waar Williams creatief directeur voor mannen is, vanwege het gebruik van dierenhuiden en bont door het modehuis.
  • Williams reageerde kalm op de verstoring, erkende de wens van de demonstranten om gehoord te worden en benadrukte dat verandering tijd en planning vergt.

Dierenrechtenactivisten hebben kort de première van een nieuwe film over muzikant Pharrell Williams op het London Film Festival verstoord. Tijdens de vertoning van Piece By Piece, een biopic verteld door Lego, schreeuwden demonstranten en hingen spandoeken van het balkon van de Royal Festival Hall. Ze richtten hun boodschap op Louis Vuitton, waar Williams werkzaam is als creatief directeur voor mannen, onder verwijzing naar het gebruik van dierenhuiden en bont door het modehuis.

Pharrell Williams, die op dat moment op het podium stond, reageerde kalm door voor de activisten te applaudisseren en te zeggen: “God zegene jullie.” Nadat ze naar buiten waren begeleid, sprak hij het publiek toe. Hij erkende de wens van de demonstranten om gehoord te worden en benadrukte dat verandering tijd en planning vergt. Hij verklaarde dat er gewerkt wordt in de richting die zij zoeken.

Vorige verstoringen

Dit is niet het eerste geval van verstoring van een vertoning van Piece By Piece, meldt BBC. Dierenrechtengroeperingen hadden het vorige maand ook gemunt op de première van de film op het filmfestival van Toronto, toen iemand het podium op rende om te protesteren tegen Williams’ associatie met materialen van dierlijke oorsprong in Louis Vuitton-ontwerpen.

In beide gevallen reageerde Williams met begrip en een oproep tot empathie voor de zorgen van de demonstranten. Na de verstoring in Toronto erkende hij hun boodschap door te zeggen: “Weet je wat? Jullie hebben gelijk. God zegene jullie.” Hij legde verder uit dat blijvende verandering vaak geduld en strategische invloed binnen machtssystemen vereist.

Peta’s verklaring

People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) eiste het protest in Londen op en drong er bij Williams op aan om te stoppen met het gebruik van dierenhuiden en bont in zijn ontwerpen voor Louis Vuitton. Ze benadrukten hun standpunt tegen wreedheid in de mode-industrie.

Meer
Lees meer...