Pharrell Williams en RM (BTS) kondigen samenwerking(en) aan

Pharrell Williams en RM van BTS staan deze maand op de cover van Rolling Stone. Het Amerikaanse magazine nodigde de twee uit om elkaar te interviewen. Het werd een interessant gesprek tussen twee heel andere artiesten, die toch heel wat raakvlakken hebben. De twee kondigden zo ook minstens één samenwerking aan.

In het segment ‘Musicians on Musicians’ van Rolling Stone gingen RM van BTS en Pharrell met elkaar in dialoog. De twee spraken over hun ervaringen als artiest, hoe het is om zowel in groep als solo op te treden en hun respect voor elkaar.

Samenwerking(en)

Tijdens het gesprek laat Pharrell vallen dat BTS te horen zal zijn op zijn nieuwe album ‘Phriends’. Het is nog niet duidelijk of het gaat om de hele groep, maar RM zal er alvast deel van uitmaken. “Jullie zijn op mijn album te horen, uiteraard. En ik zeg nu veel meer dan ik eigenlijk zou mogen zeggen, maar het is een nummer op mijn album waarop BTS zingt en het is geweldig. Ik ben zo dankbaar.” RM gaat verder en laat weten dat hij een grote fan is van het nummer. “Iedereen die ernaar luistert, zegt: ‘Wauw'”, teaset Pharrell vervolgens. Het is nog niet geweten wanneer het album van Pharrell, met de samenwerking met BTS, zal verschijnen.

In het interview RM ook weten dat zijn soloalbum voor 90 procent klaar is. Daarbij biedt Pharrell spontaan z’n hulp aan om het album af te werken. “Als je mij in die laatste 10 procent nodig zou hebben. Ik weet dat je me niet nodig hebt, maar als ik iets kan doen, dan kan ik altijd helpen.” Mogelijk kunnen we dus ook op het album van RM een nummer met Pharrell verwachten.

Dat soloalbum van RM zou er binnenkort al aankomen. Het Zuid-Koreaanse medium JTBC News schreef enkele dagen geleden namelijk dat het album op 25 november 2022 zou verschijnen. Daarop reageerde Big Hit Music, het label van BTS, dat RM inderdaad binnenkort zijn soloalbum zal uitbrengen en volop bezig is met de voorbereidingen. De datum van JTBC News werd weliswaar niet bevestigd. Als RM inderdaad dit jaar nog met zijn soloalbum komt, zal hij het derde lid zijn dat z’n solowerk dropt, na j-hope en Jin.

Bekijk hier het volledige gesprek tussen Pharrell en RM:

Meer
Lees meer...