Jin (BTS) lost emotioneel solonummer ‘The Astronaut’ met videoclip vol verwijzingen naar fans

Jin van BTS heeft vandaag zijn solonummer The Astronaut op de wereld losgelaten. Het nummer dient als het afscheid van Jin, voor hij later dit jaar aan zijn verplichte legerdienst begint. Maar het lied en de videoclip maken vooral duidelijk dat we dat niet moeten zien als een afscheid, maar eerder als een “tot snel”.

Er is vandaag alweer nieuw werk van BTS op de wereld losgelaten. Het gaat om The Astronaut, het eerste solonummer van Jin dat ook als single album uitgebracht wordt. Jin kondigde het nummer aan op het gratis concert van BTS in Busan en nu is het ook al verschenen.

The Astronaut

Jin werkte voor The Astronaut samen met Coldplay. De band schreef mee aan het nummer, verzorgde de instrumentals en frontman Chris Martin en zijn zoon Moses zijn te horen als backing vocals. Het nummer werd geproduced door Kygo en Max Martin. Er werd ook een sample van Kangaru gebruikt, een nummer dat Jóhann Jóhannsson componeerde voor de soundtrack van de film Arrival van Denis Villeneuve, die ook gaat over de ruimte.

The Astronaut is een poprocknummer dat duidelijk veel invloeden heeft van Coldplay. Toch past het ook perfect bij het eerdere solowerk van Jin, zoals Moon en Abyss. Chris Martin liet al weten dat hij zich bij het schrijven van het nummer liet inspireren door een gesprek dat hij had met Jin. Daarin vertelde het oudste lid van BTS over hoe hij binnenkort voor een aantal maanden naar het leger moet en hoe hij dan z’n fans en de andere leden van de groep zal moeten missen. The Astronaut gaat zo over hoe wanneer je bij de juiste persoon bent, er geen enkele plaats is waar je liever wil zijn. En er zijn heel wat hints te vinden in de clip van het nummer die wijzen op wie die persoon is voor Jin.

ARMY

Jin Braille
YouTube HYBE LABELS

De videoclip van The Astronaut heeft heel wat verwijzingen naar ARMY, de fans van BTS. Zo is het begin van de videoclip te zien hoe Jin een kruiswoordraadsel invult. Al is dat niet zomaar een willekeurig kruiswoordraadsel. De zwarte hokjes vormen namelijk “For ARMY” in braille. Dat brailleschrift komt later nog eens terug als een tattoo op de nek van Jin, daar staat eveneens “ARMY” te lezen.

Fans vermoeden ook dat het meisje dat in de clip te zien is ARMY voorstelt. Jin, die van een andere planeet komt en strand op de aarde, leert een van z’n buurmeisjes kennen en smeedt een band. Zo leert hij haar fietsen en spenderen de twee veel tijd samen. Wanneer de ufo van Jin plots weer werkt, rept hij zich ernaartoe. Maar eenmaal daar aangekomen, beseft hij dat hij het meisje niet kan achterlaten en op de aarde wil blijven. Het meisje zou zo een metafoor te zijn voor de fans van BTS. Zij zullen het de komende maanden op hun eentje moeten zien te redden, wanneer Jin zijn legerdienst uitvoert, maar hij zal steeds terugkomen.

Tot slot denken fans ook verschillende verwijzingen naar de rest van BTS gevonden te hebben in de clip. Zo zijn in de kamer van Jin elementen te vinden die gelinkt kunnen worden aan de zes andere leden van BTS. Op het einde van de clip wordt Jin opgepikt met een pick-up truck. Die kregen we al meermaals te zien in videoclips van BTS, waaronder ook Yet To Come dat eerder dit jaar verscheen. De pick-up truck brengt hem uiteindelijk terug naar het meisje. En dat kan dus ook weer een metafoor zijn voor dat de groep er altijd zal zijn voor elkaar en voor ARMY.

Live

Jin zal The Astronaut vannacht (in Belgische tijd) live brengen samen met Coldplay in Buenos Aires in Argentinië. De video van de liveversie van het nummer zal morgenvroeg gedeeld worden op het officiële YouTubekanaal van BTS, BANGTAN TV.

Je kan het volledige optreden van Coldplay in Buenos Aires morgen ook bekijken in de cinema. Meer informatie daarover vind je hier.

Bekijk hier de videoclip van The Astronaut:

Meer
Lees meer...