Jin (BTS) kondigt solonummer ‘The Astronaut’ aan

Op vrijdag 28 oktober verschijnt het solowerk van het tweede lid van BTS. In juni kondigde BTS aan dat alle leden een soloalbum zouden uitbrengen. Na j-hope in juli, is het nu de beurt aan Jin. Hij zal voorlopig enkel een single uitbrengen, waarna hij dit jaar nog aan z’n verplichte legerdienst zal beginnen.

Eerder deze week liet Big Hit Music weten dat de zeven leden van BTS hun militaire dienstplicht zullen starten. Het eerste lid dat naar het leger trekt, wordt de oudste van de groep, Jin. Maar hij zal eerst nog een solonummer op de wereld loslaten. En dat heeft nu een releasedatum gekregen.

The Astronaut

Het nummer werd aangekondigd met een video waarbij een astronaut te zien is die door de ruimte zweeft. Op het einde van die video verschijnt de titel The Astronaut in beeld. Het nummer zal verschijnen op vrijdag 28 oktober. Op diezelfde dag zal ook de videoclip van de single verschijnen.

The Astronaut wordt een soort afscheidscadeautje van Jin voor zijn fans. Want Big Hit Music liet eerder deze week weten dat Jin na de release van het nummer de procedure zal starten om zijn legerdienst aan te vatten. Hoogstwaarschijnlijk zal hij dus voor het einde van het jaar beginnen met zijn dienst van 18 tot 21 maanden.

Wootteo

Enkele dagen geleden verscheen er een mysterieus account op Instagram. Het account heeft de naam Wootteo en deelde de afgelopen dagen al verschillende foto’s van een getekende astronaut. Wootteo deelde ook een foto vanop het optreden van BTS in Busan en het promotieschema van The Astronaut. Het account volgt maar één ander account op Instagram: dat van Jin van BTS.

Na de aankondiging van The Astronaut deelde het account ook al een video van Jin in de studio. Daarbij krijgen we nog niets te horen, maar het bevestigt wel dat het wel degelijk gaat om een account ter promotie van de single van Jin. Wootteo (우떠) is kort voor 우주 떠돌이, ofwel ruimtereiziger.

Coldplay

Toen Jin op het concert van BTS in Busan liet weten dat hij het volgende lid was dat zijn solowerk zou droppen, vertelde hij daarbij ook dat hij voor z’n solo kon samenwerken met een artiest waar hij enorm naar opkijkt. Er kwamen al geruchten dat het zou gaan om een samenwerking met Coldplay, een groep waar BTS eerder al mee samenwerkte. En die geruchten werden ondertussen bevestigd.

Big Hit Music deelde foto’s van de inhoud van het single album. Zo krijg je naast de cd zelf een fotoboek, enkele photocards en het boekje met de credits en de lyrics van het nummer. Fans konden al heel snel achterhalen dat Coldplay te vinden was bij de credits. De volledige band werkte mee aan de lyrics en de productie van het nummer. Daarnaast zal de band ook te horen zijn in de instrumentals en verzorgen Chris Martin en zijn zoon Moses de backing vocals.

Kygo, Max Martin en Jóhann Jóhannsson

Naast Coldplay zijn ook Kygo, Max Martin en Jóhann Jóhannsson coproducers van het nummer. De Noorse dj Kygo kan je natuurlijk kennen van zijn hits Higher Love met Whitney Houston en It Ain’t Me met Selena Gomez.

Max Martin wordt gezien als de beste producer ter wereld. De Zweed won zo al 11 keer de ASCAP Songwriter of the Year award. Niemand deed ooit beter. Daarnaast is Max Martin als songwriter verantwoordelijk voor 25 nummer één-hits op de Billboard Hot 100, waaronder Baby One More Time van Britney Spears, I Kissed A Girl van Katy Perry, Bad Blood van Taylor Swift, I Can’t Feel My Face van The Weeknd en My Universe van Coldplay en BTS. Hij moet enkel Beatles Paul McCartney (32 nummer één-hits) en John Lennon (26 nummer één-hits) voorlaten.

Jóhann Jóhannsson tot slot was een IJslandse componist. Hij maakte zo onder andere de muziek voor de films Prisoners, Arrival en Sicario van Denis Villeneuve en The Theory of Everything van James Marsh. Voor zijn werk in Sicario en The Theory of Everything werd hij genomineerd voor de Oscar voor Best Original Score. Voor The Theory of Everything won hij de Golden Globe voor Best Original Score. Jóhannsson overleed in 2018, maar werkte voor z’n dood dus nog aan het nummer dat nu zal verschijnen.

Meer
Lees meer...