Futuristische film ‘Uglies’ staat nu op Netflix

Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar de film Uglies. Het gaat om een film die zich afspeelt in een toekomst waarin uiterlijk een enorm belangrijke rol speelt. Wie 16 jaar wordt, kan een cosmetische ingreep ondergaan waardoor die het uiterlijk krijgt waar hij, zij of die altijd van droomde. Maar is dat wel zo positief als het klinkt?

Netflix pakt vandaag uit met een opvallende film. Het gaat om Uglies, een film die zich afspeelt in een futuristische wereld waarin uiterlijk centraal staat.

Uglies

Uglies is gebaseerd op de gelijknamige boekreeks van Scott Westerfeld en speelt zich dus af in een futuristische wereld. In die wereld krijgt iedereen die 16 jaar wordt een cosmetische ingreep. We volgen Tally (Joey King) die al jarenlang aftelde naar haar 16de verjaardag en haar nieuwe uiterlijk. Maar wanneer een van haar vrienden vlucht in plaats van deze ingreep te ondergaan, probeert Tally haar terug te halen. Maar het is daarbij de vraag wie wie zal redden.

Hoofdrolspeelster Joey King heeft een persoonlijke band met het verhaal. Toen ze elf jaar oud was en ziek thuis zat, kreeg ze van haar zus het eerste boek van de reeks. “Ze zei: ‘Lees gewoon het eerste hoofdstuk en als je niet verde wil lezen, dan moet je niet'”, legt Joey King uit aan Tudum van Netflix. En na dat eerste hoofdstuk was Joey hooked. “Ik weet nog dat ik zei: ‘Ik wil ooit de rol van Tally Youngblood spelen'”. En die droom gaat nu in vervulling. Naast hoofdrolspeelster is Joey King ook een executive producer voor de film.

Naast Joey King (The Kissing Booth, A Family Affair) zullen ook Keith Powers (Straight Outta Compton, #REALITYHIGH), Chase Stokes (Outer Banks, Stranger Things), Brianne Tju (Light as a Feather, 47 Meters Down: Uncaged), Jan Luis Castellanos (13 Reasons Why, Tall Girl 2), Charmin Lee (The 5th Wave, Parenthood) en Laverne Cox (Orange Is the New Black, Doubt) in de film te zien zijn.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Voor meer streamingnieuws kan je je gratis inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...