Left Right
scrollTop top

‘Game of Thrones’: alle teasers, trailers, foto’s, posters en informatie over het nieuwe seizoen!


‘Game of Thrones’: alle teasers, trailers, foto’s, posters en informatie over het nieuwe seizoen!

‘Game of Thrones’ nadert het einde. Binnenkort begint het achtste en laatste seizoen van de meest epische reeks ooit gemaakt. Om ons daar op voor te bereiden, hebben wij alle informatie en beelden die al over het langverwachte laatste seizoen zijn gelost, gebundeld. Dit is alles dat we al weten over het laatste seizoen van ‘Game of Thrones’.

Releasedatum

Beginnen bij het begin natuurlijk: de releasedatum. HBO wachtte enorm lang met het bekendmaken van de startdatum van het laatste seizoen van Game of Thrones. Het was al meer dan een jaar geleden dat de laatste aflevering van seizoen zeven was uitgezonden toen ze midden november een eerste teaser losten en meteen ook de periode waarin we dat laatste seizoen mochten verwachten bekendmaakten. Met enkel ‘april 2019’ kregen we echter nog geen exacte releasedatum. Daarop was het wachten tot begin van dit jaar, bij de release van een nieuwe teaser. 14 april 2019 zal het begin van het einde zijn. Nog maar even wachten dus!

Afleveringen

Het werd al snel duidelijk dat het achtste en laatste seizoen, net zoals het zevende, minder afleveringen zou tellen dan de tien die we gewoon waren in Game of Thrones. Maar dat lagere aantal zou gecompenseerd worden door de lengte van de afleveringen. Er bleek in totaal meer dan zeven uur materiaal te zijn. En als je weet dat er maar zes afleveringen gepland stonden, weet je al dat de gemiddelde duurtijd al boven het uur zal liggen.

Enkele weken geleden maakte HBO dat ook officieel. Eerst losten ze de exacte runtime van de eerste twee afleveringen. Die bleven met respectievelijk 54 en 58 minuten nog onder die verwachte duurtijd, maar dat zal ruimschoots gecompenseerd worden door de laatste vier aflevering. Want na de duurtijd van de eerste twee loste HBO ook al snel de exacte runtime van de laatste vier afleveringen van de reeks en die zijn een pak langer. Afleveringen drie tot en met zes zullen elk zo’n 80 minuten duren, zowat een langspeelfilm dus.

Documentaire

Recent kondigde HBO nog aan dat er na de serie zelf nog een documentaire zal volgen over de productie van het laatste seizoen. Een week na de allerlaatste aflevering van de serie zullen ze ons in The Last Watch een grappig en hartverscheurend kijkje achter de schermen geven.

De Game of Thrones-documentaire toont ook hoe bitterzoet het was om het laatste seizoen van de reeks te maken. Het kan niet gemakkelijk zijn om eerst zo veel moeite te doen om een wereld te creëren en er dan afscheid van te moeten nemen (Maisie Williams, die Arya Stark speelt, vergeleek het einde van Game of Thrones eerder al met een scheiding). The Last Watch moet dus een heel intiem verhaal worden.

De documentaire, die maar liefst twee uur duurt, is een heel persoonlijke reportage. Fans kunnen zien hoe de crew soms extreme weersomstandigheden moet trotseren, hoe iedereen samenwerkt om deadlines te kunnen halen en hoe ze Game of Thrones verdedigen tegen fans die alles zouden doen voor spoilers. The Last Watch is op 26 mei te zien op HBO.

HBO

Een overzicht van alle afleveringen van seizoen acht van Game of Thrones:

 • Aflevering 1 (14 april): 54 minuten
 • Aflevering 2 (21 april): 58 minuten
 • Aflevering 3 (28 april): 1 uur, 22 minuten
 • Aflevering 4 (5 mei): 1 uur, 18 minuten
 • Aflevering 5 (12 mei): 1 uur, 20 minuten
 • Aflevering 6 (19 mei): 1 uur, 20 minuten
 • Documentaire The Last Watch (26 mei): 2 uur

Teasers en trailers

We zaten natuurlijk het meeste te wachten op beelden van dat nieuwe seizoen. En daarop was het na de laatste aflevering van het zevende seizoen bijna letterlijk een jaar wachten. Eind augustus 2018 kregen we voor het eerst beelden van het langverwachte laatste seizoen te zien in een algemene trailer van HBO. Naast enkele beelden uit het voorbije seizoen kregen we in een gloednieuw fragment ook Jon Snow en Sansa Stark al knuffelend te zien.

HBO

Pas drie maanden later kregen we ook een allereerste teaser voor het laatste seizoen van Game of Thrones. Die was echter vooral belangrijk omwille van de bekendmaking van de maand waarop seizoen acht zou uitkomen, want spijtig genoeg bestond die teaser volledig uit beelden die we al een keer hadden gezien in het zevende seizoen.

Winterfell is yours

Op nieuwe beelden was het opnieuw wachten tot HBO een algemene trailer dropte begin januari. In de grote showreel zaten er twee clips uit het nieuwe seizoen. Het eerste fragment was er meteen eentje waar we al lang op zaten te wachten: een wight op een ijsdraak. Daarna kregen we nog Jon die Daenerys voorstelde aan zijn halfzus/nicht Sansa Stark. Dat fragment was opvallend, want Sansa leek niet meteen al te blij met de komst van de Mother of Dragons. Ze zei dan wel “Winterfell is yours“, haar blik zei iets helemaal anders.

HBO
Amper een weekje na die showreel van HBO kreeg Game of Thrones een heel eigen teaser. Deze keer kregen we wel nieuwe beelden te zien, maar naar alle waarschijnlijkheid gaat het hier wel om beelden die speciaal voor de teaser zijn opgenomen. Het lijkt heel onwaarschijnlijk dat we deze beelden ook in het nieuwe seizoen te zien zullen krijgen. De trailer was vooral belangrijk omdat HBO meteen ook eindelijk een exacte releasedatum bekendmaakte.

Tormund leeft!

HBO pakt graag uit met hun vele shows, want eind februari dropte het opnieuw een preview van alles dat we op ons bord zullen krijgen in 2019. En opnieuw kon Game of Thrones natuurlijk niet ontbreken. Op echt nieuwe beelden was het wachten tot halverwege de teaser. We zien het Unsullied-leger van Daenerys in het koude noorden marcheren met op de achtergrond een van de twee overgebleven draken van de Mother of Dragons.

HBO
Het was eigenlijk bijna al Game of Thrones wat de klok sloeg in de teaser, want die eindigde ook met beelden van het laatste seizoen. De Night King, Daenerys, Jon, Tormund (die dus toch nog lijkt te leven) en ook de weer tot leven gewekte draak worden heel kort getoond, met als afsluiter waar we ook het voorbije seizoen mee eindigden: de ineenstortende Wall.

We must fight together or die

Het was dus eigenlijk nog altijd wachten op een eerste, echte trailer (mét nieuwe beelden) voor het nieuwe seizoen, en dat wachten duurde héél lang. Pas begin maart gaf HBO ons eindelijk wat we wilden.

In de meer dan twee minuten durende trailer, met voor het grootste deel nog nooit gezien materiaal, zagen we zowat alle belangrijke personages de revue passeren (hier vind je een uitgebreide breakdown van die lange trailer). En of we lang op die trailer zaten te wachten, want op amper 24 uur tijd werd die trailer niet minder dan 81 miljoen keer bekeken, een record!

Oorlog tussen levenden en doden, met een duidelijke winnaar

Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, releasete HBO twee weken voor de start van het laatste seizoen nog drie korte teasers, getiteld Together, Survival en Aftermath. In de eerste, die sterk focust op de draken, horen we Tyrion iedereen oproepen samen te spannen: “We must fight together now or die.” In de Survival-promo gaat alles over de aankomende oorlog. “We need to end this war“, zegt Jon Snow, waarvan sterk gesuggereerd wordt dat die op een draak zal eindigen.

Maar de meest besproken promo was zonder twijfel de derde en laatste, Aftermath. HBO noemde het zelf ook geen promo, maar een teaser. En daarin krijgen we in tegenstelling tot de vorige twee geen van de personages te zien. Het lijkt op een beeld van na het grote gevecht en als dit een bik op de toekomst is, lijkt het niet goed af te zullen lopen voor onze helden.

In de sneeuw zien we verwijzingen naar al onze favoriete personages. Van de gouden hand van Jaime, over het zwaard van Jon Snow, de kapotte rolstoel van Bran, Tyrions pin van de Hand of the Queen, het zwaar van Arya tot zelfs de ketting van Daenarys. Is dit de nasleep (‘aftermath’, heb je ‘m?) van de grote oorlog tussen levenden en doden, met een duidelijke winnaar? Want menen jullie in de achtergrond ook geen glimp van de Night King op te vangen?

Bekijk hieronder alle showreels van HBO en teasers en trailers voor het nieuwe seizoen van Game of Thrones, te beginnen met een algemene trailer van HBO:

HBO

De eerste echte teaser, wel met oude beelden:

De tweede showreel van HBO, met nieuwe beelden:

Een eerste trailer, spijtig genoeg met beelden die niet in de serie zullen zitten:

Opnieuw een showreel van HBO met een pak nieuw materiaal:

De eerste ECHTE trailer, vol nieuwe beelden:

De eerste van twee promofilmpjes, getiteld Together:

De tweede promo, Survival:

En als laatste, de omineuze Aftermath-teaser:

The Final Season

We kregen natuurlijk meer dan alleen videomateriaal. HBO loste ook al verschillende foto’s en posters voor het nieuwe seizoen. Exact 67 dagen voor de start van het laatste seizoen (net als het aantal afleveringen dat Game of Thrones tot nu telt), poste HBO op Twitter plots een hele hoop nieuwe beelden. Elk hoofdpersonage kreeg z’n eigen foto, maar ze kregen niet allemaal een speciaal onderschrift (hoe HBO daarmee zou kunnen zeggen wie het seizoen zal overleven en wie niet, lees je hier!).

Eind februari lichtte HBO opnieuw een tipje van de sluier met maar liefst 20 posters voor het nieuwe seizoen van Game of Thrones. De twintig belangrijkste personages mochten elk op de Iron Throne gaan zitten voor een eigen poster. Een van deze twintig posters zal dus gaan uitkomen, de vraag is natuurlijk dewelke!

“The great war was here”

Naast natuurlijk nog een hoop foto’s, kregen we eind maart ook de eerste, officiële poster voor het laatste seizoen. Die bleef vrij standaard, veel was er niet meteen op te zien. Maar in navolging van hun desastreuze Aftermath-teaser loste HBO meteen ook een nieuwe poster en die doet, net zoals de teaser, het slechtste vermoeden. “The great war was here“, schrijven ze onder een poster waarbij de lichamen van wat alle personages lijken (white walkers incluis) de Iron Throne vormen.

Dit zijn de foto’s die HBO loste, met voor sommigen een opvallend bijschrift, te beginnen bij Jon Snow: The Final Season

Arya Stark: Arya Stark of Winterfell

Cersei Lannister: The Final Season

Daenerys Targaryen: The Mother of Dragons

Jaime Lannister: Kingslayer

Tyrion Lannister: Hand of the Queen

Varys: The Final Season

Samwell Tarly: The Final Season

Bran Stark: The Three-Eyed Raven

Brienne of Tarth: The Final Season

Cersei Lannister: Queen Cersei

Sansa Stark: Lady of Winterfell

Davos Seaworth: The Final Season

De twintig posters met de hoofdpersonages op de Iron Throne, te beginnen met Daenerys Targaryen:

Jon Snow

Cersei Lannister

Jaime Lannister

Tyrion Lannister

Arya Stark

Sansa Stark

Bran Stark

Davos Seaworth

Euron Greyjoy

Grey Worm

Jorah Mormont

Melisandre

Missandei

Samwell Tarly

Theon Greyjoy

Varys

The Hound, Sandor Clegane

The Night King

En de officiële poster voor het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones:

En de laatste, macabere, poster: “The great war was here


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  677.209
 • Aantal
  doden
  20.396