Left Right
scrollTop top

‘Game of Thrones’: de strijd rond Winterfell wordt de grootste ooit (en dat zie je aan de castlijst)


‘Game of Thrones’: de strijd rond Winterfell wordt de grootste ooit (en dat zie je aan de castlijst)

Nog vijf weken en ‘Game of Thrones’ zet zijn sprint naar de eindmeet in. Dat daar op zijn minst één gigantische veldslag in zal zitten, daar spoilen we niemand mee. Maar nu zijn er ook enkele details gelekt rond die ‘strijd rond Winterfell’ en blijkbaar breekt ‘Game of Thrones’ daar enkele records mee.

Tegen de laatste aflevering van seizoen 7 van Game of Thrones hebben de concurrenten voor de troon geconcludeerd dat ze grotere problemen hebben. Eerst moeten die verrekte White Walkers eraan en zij hebben net de grootste bescherming van Westeros platgelegd door een bekende Noordelijke muur te rammen met een IJsdraak. Dus komt er een slag in het noorden: de wereld versus White Walkers, dat is duidelijk. Wie helemaal geen spoilers wil, leest nu best niet meer verder.

Langer dan Lord of the Rings

Want er zijn over die grote strijdscène intussen wel al wat details gelekt: met zo’n gigantische productie was dat ook moeilijk te vermijden, zelfs voor Game of Thrones. Wat blijkt? De strijd bij Winterfell, waar de mensheid het laatste verzet tegen de ondode horde opzet, zou wel eens alle records kunnen gaan breken.

Deze indrukwekkende promotiecampagne brak de Game of Thrones-stilte voor seizoen 8.

Zo is het zeer waarschijnlijk geworden dat dit gevecht een hele aflevering zal gaan duren. Da’s niet vreemd: ook Hardhome, het laatste en meest indrukwekkende wapenfeit tegen de White Walkers, duurde quasi een hele aflevering lang. Entertainment Weekly heeft al wat details te pakken gekregen over hoe deze aflevering zich zal verhouden tegenover Hardhome.

Die aflevering maken heeft maar liefst elf weken geduurd, waarbij er vooral ’s nachts gefilmd werd. Het was er, volgens EW, ontzettend koud en er waren 750 mensen, cast en crew, bij betrokken. De slag rond Winterfell, zoals EW het noemt, zal dan ook de volledige aflevering in beslag nemen. Daarmee vestigt Game Of Thrones een nieuw record. Lord of the Rings: The Two Towers heeft dat record momenteel op zijn naam staan. De slag om Helm’s Deep duurt in die film 40 minuten, maar de afleveringen van Game of Thrones zouden afklokken op anderhalf uur.

Wie zit er in de laatste strijd in Game of Thrones?

De aflevering in kwestie zou ook gemaakt worden door de mannen die zich specialiseren in de epische veldslagen in de Game of Thrones-wereld. Ze werd geschreven door Dan Benioff en D.B. Weiss, die de serie ook produceren. De regie is in handen van Miguel Sapochnik, die ook Battle of the Bastards en Hardhome maakte.

Kijk hier naar de eerste beelden van Game of Thrones.

We weten intussen ook al iets meer over de indrukwekkende castlijst voor de aflevering. Want ook daar worden blijkbaar enkele records gevestigd: het zou de aflevering zijn waar het meest aantal personages in samenkomen, in de geschiedenis van Game of Thrones. We zijn wel alvast zeker dat Jon Snow (Kit Harington), Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), Tyrion Lannister (Peter Dinklage), Arya Stark (Maisie Williams), Sansa Stark (Sophie Turner), en Brienne of Tarth (Gwendoline Christie) meespelen. Voor Maisie Williams is dat ook meteen de eerste keer dat ze in een grote gevechtsscène te zien zal zijn.

In deze teaser wordt blijkbaar gesuggereerd wie er wel en niet de laatste strijd overleeft. Of niet?

Werden ook bevestigd, door interviews: Jorah Mormont (Iain Glen), The Hound (Rory McCann), Davos Seaworth (Liam Cunningham) en Samwell Tarly (John Bradley). Wat valt op: het zijn allemaal personages die op deze of gene wijze op weg waren naar het noorden. Daarom gaan veel fans er ook van uit dat ook Bran Stark opnieuw in het ouderlijk kasteel zal opduiken. Tegelijk houden we ook onze vingers gekruist voor de bastaardzoon van de koning: Gendry. Die verdween op een bootje op zee, dus hopelijk kan ie goed roeien.

Lannisters

Dat wil natuurlijk zeggen dat er een aantal personages NIET in de lijst staan. Hoewel dat niet wil zeggen dat ze absoluut niet zullen deelnemen aan het verweer tegen de ondoden, zijn enkele uitzonderingen logisch. De Lannisters blijven vooralsnog in het zuiden, behalve Tyrion. Cersei brak haar woord, maar haar broer Jaime was op het einde van seizoen zeven wel onderweg naar het noorden. Momenteel staat Nikolaj Coster-Waldau niet op de bevestigde castlijst, maar dat wil niet zeggen dat hij niet meedoet.

In elk geval heeft regisseur Sapochnik uitgelegd dat de Winterfell-aflevering in één aspect niet zal lijken op Hardhome of Battle of the Bastards. Toen werd er gefocust op één of twee personages. Nu zal dat niet zo zijn: de aflevering wordt verteld vanuit het standpunt van zo’n twintig hoofdpersonages. Dat werd ook al duidelijk uit deze promo voor het volgende seizoen.

Wij zijn al aan het aftellen. Game of Thrones seizoen 8 gaat in première op 14 april 2019. Bij ons zal je de serie op Telenet Play kunnen bekijken.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…