Left Right
scrollTop top

‘Game of Thrones’ kondigt de lengte van alle afleveringen aan


‘Game of Thrones’ kondigt de lengte van alle afleveringen aan

‘Game of Thrones’ kondigde onlangs nog de lengte van de eerste twee afleveringen aan en die bleken verrassend ‘kort’. Met 54 en 58 minuten was de runtime minder dan verwacht. Toen al werd gespeculeerd dat de laatste vier afleveringen een pak langer zouden zijn en dat wordt nu bevestigd. Afleveringen drie tot en met zes zullen allemaal ongeveer een uur en twintig minuten duren.

Minder afleveringen, maar wel langere. Dat was zowat wat ons werd beloofd over het laatste seizoen van Game of Thrones. Elke aflevering zou ongeveer de lengte krijgen van een korte film, maar dat bleek niet het geval.

Runtime

HBO loste zo begin deze week al de exacte runtime van de eerste twee afleveringen van het nieuwe en laatste seizoen, en die bleken zelfs (nipt) onder het uur te blijven. Met respectievelijk 54 en 58 minuten waren zowel aflevering één als twee korter dan op voorhand werd verwacht. Meteen werd voorspeld dat de resterende vier afleveringen een pak langer zouden zijn, en dat wordt nu wel bevestigd.

HBO maakte namelijk naast de lengte van de eerste twee afleveringen ook de exacte lengte van de laatste vier afleveringen bekend en die zijn alle vier meer dan 20 minuten langer dan de eerste twee.

Een overzicht van alle afleveringen van seizoen acht van Game of Thrones:

  • Aflevering 1 (14 april): 54 minuten
  • Aflevering 2 (21 april): 58 minuten
  • Aflevering 3 (28 april): 1 uur, 22 minuten
  • Aflevering 4 (5 mei): 1 uur, 18 minuten
  • Aflevering 5 (12 mei): 1 uur, 20 minuten
  • Aflevering 6 (19 mei): 1 uur, 20 minuten

‘The Battle of Winterfell’

Ondertussen gaan de theorieën over de serie gewoon door. Zo zijn er theorieën over de outfits (gaven de outfits van Daenerys en Jaime het einde van de serie al prijs?) en uiteraard ook rond de foto’s die HBO releasete (teaset HBO met deze foto’s al wie er zal overleven en wie niet?), maar fans proberen aan de hand van de lengte van de afleveringen ook te voorspellen wat zich wanneer zal afspelen. Volgens verschillende fans zal de derde aflevering, die dus de langste zal zijn van het hele seizoen en de hele reeks, de langverwachte ‘Battle of Winterfell’ zijn.

Die battle wordt zo’n gigantische veldslag dat het zelfs de grootste strijd ooit in een film of een serie zou moeten worden. Er wordt verwacht dat, net zoals in ‘Hardhome’ of ‘Blackwater’, het gevecht een hele aflevering zal duren. Als de aflevering dus inderdaad afklokt op maar liefst 82 minuten zou het daarmee met gemak het record van langste veldslag in de tv- of filmgeschiedenis breken.

Of die theorie klopt, zal nog moeten blijven. Afwachten tot de release van het laatste seizoen van Game of Thrones, op 14 april!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…