Geeft Nintendo binnenkort de Nintendo 64 opnieuw uit? 

Geeft Nintendo binnenkort de Nintendo 64 opnieuw uit? 

Nintendo heeft vorig jaar in Europa een handelsmerkaanvraag ingediend voor de Nintendo 64-controller. Veel fans en experten menen daarom dat er een Classic Mini Nintendo 64 aan zit te komen. 

Er zijn nog geen bewijzen of officiële bevestigingen, maar de Europese handelsmerkaanvraag voor de Nintendo 64-controller is op 30 augustus 2018 goedgekeurd. De Nintendo 64-controller is in zwart-wit te zien. De afgelopen jaren zijn er ook handelsmerken goedgekeurd van de klassieke Nintendo-consoles en -controllers NES en SNES. Beide consoles hebben ondertussen een Classic Mini-versie gekregen.

Ontwerp

Nintendo gebruikte ook de afbeelding van de aanvraag voor de NES-controller voor de verpakking van de Nintendo Classic Mini. Daarom is het niet ondenkbaar dat de verpakking van de Classic Mini Nintendo 64 een ontwerp krijgt, gelijkaardig aan wat we nu zien.

“Verrassing voor concurrenten”

Tijdens de E3-bijeenkomst in juni werd Nintendo-topman Reggie Fils-Aimé gevraagd of er wordt gewerkt aan een Classic Mini Nintendo 64. “We zijn al 40 jaar actief in deze markt en we weten dat we veel content hebben waarmee we onze concurrenten kunnen verrassen. We zijn ons ervan bewust en blijf ons daarom volgen”, luidde zijn antwoord.

De retroconsoles van Nintendo bleken ongekend populair te zijn. Ook andere iconische merken hebben in navolging van Nintendo ‘old school’ miniconsoles uitgebracht, waaronder de PlayStation Classic van Sony. Die verschijnt op 3 december.

Ook Sega gaf de oude Megadrive uit de jaren 90 opnieuw uit.

Bovendien verschijnt er ook voor de Nintendo Switch een NES-controller.

(Hier lees je meer over hoeveel retrogames en –toestellen waard zijn.)

Gesponsorde artikelen