Geen breuken voor Wout van Aert na zware valpartij in Vuelta, wel mogelijk weer lange revalidatie

Wout van Aert kent het verdikt na zijn valpartij en daaropvolgende opgave in de Ronde van Spanje. De 29-jarige Belg van Visma–Lease a Bike hield aan die val geen breuken over, maar wel een diepe snijwonde aan zijn knie. Om te weten hoe lang zijn revalidatie zal duren, is verder onderzoek nodig.

De sterke Ronde van Spanje van Wout van Aert kwam dinsdag abrupt ten einde tegen de rotswand in de afdaling van een Spaanse berg. Met drie ritzeges en drie podiumplaatsen op zak en de groene puntentrui en blauw-witte bergtrui stevig om zijn schouders moet hij zo met tranen in de ogen de strijd staken.

Na die valpartij werd Van Aert meteen naar het ziekenhuis gebracht. Daar kreeg hij na een eerste onderzoek alvast goed nieuws. Er zijn geen breuken vastgesteld aan zijn knie. Dat wil echter niet zeggen dat Van Aert automatisch snel terug op de fiets zal zitten. De diepe snijwonde in zijn knie kan namelijk ook lang duren om te genezen.

Revalidatie?

Wout van Aert is ondertussen overgebracht naar België, waar hij verder onderzocht zal worden. Daar moet uitwijzen wat er precies allemaal geraakt is aan zijn knie. Als daar ook peesweefsel beschadigd is, staat de Belg opnieuw voor een lange revalidatie. Dan wordt het meteen ook onrealistisch om dit seizoen nog doelen te stellen.

Voor zijn valpartij hoopte Van Aert om goed te zijn op het EK op 15 september in Limburg en mogelijk ook het WK op 29 september in het Zwitserse Zürich. Beide kampioenschappen worden sowieso heel moeilijk om te halen. Na een zware val in Dwars Door Vlaanderen moest Van Aert eerder dit jaar al eens lang revalideren. Daar staat hij nu dus mogelijk opnieuw voor.

Meer
Lees meer...