Geen Queens of the Stone Age op Pukkelpop; organisatie zoekt vervanger

Slecht nieuws voor wie volgende maand naar Pukkelpop gaat. Headliner Queens of the Stone Age zal daar namelijk niet te zien zijn. De Amerikaanse rockband moet afzeggen omdat zanger Josh Homme blijft sukkelen met gezondheidsproblemen.

“Met pijn in het hart moeten we meedelen dat Queens of the Stone Age dit jaar niet op Pukkelpop kan optreden. We wensen Josh Homme een spoedig herstel”, schrijft Pukkelpop op Instagram bij de bekendmaking van het nieuws.

Josh Homme

Daarna zit er ook nog update van Queens of the Stone Age zelf. Daarop valt te lezen dat Josh Homme op aanraden van de dokters in de Verenigde Staten moet blijven voor verzorging. De groep moet daardoor afzeggen voor minstens zeven concerten, waaronder ook Lowlands in Nederland.

Deze beslissing van Queens of the Stone Age komt niet helemaal als een verrassing. Begin juli moest de groep al enkele concerten afzeggen. Josh Homme keerde toen terug naar de Verenigde Staten voor een spoedoperatie. Toen al werd gevreesd voor hun concert op Pukkelpop. Welke gezondheidsproblemen Homme precies heeft, is niet geweten.

Vervanger?

Op Instagram laat Pukkelpop ook weten dat ze “hard werken om de best mogelijke vervanger te vinden”. Wie die vervanger eventueel kan zijn, is momenteel nog niet duidelijk. Doordat de afzegging van Queens of the Stone Age al langer in de lucht ging, kunnen we ervan uitgaan dat de organisatie al contacten heeft met mogelijke vervangers. Vermoedelijk komt er dus snel nieuws.

Meer
Lees meer...