Geen ticket kunnen kopen voor Oasis? Zo heb je toch nog een kans

De zeventien reünieconcerten van Oasis van komende zomer zijn zoals verwacht op enkele uren zo goed als volledig uitverkocht. Toch is er nog een kleine hoop voor wie geen ticket wist te bemachtigen. De band laat namelijk weten dat er via officiële kanalen tickets kunnen doorverkocht worden.

De enorme hype die er deze week is ontstaan over de aangekondigde reünie van Oasis, vijftien jaar nadat de broers Liam en Noel Gallagher met elkaar in ruzie vielen, deed al het ergste vermoeden. En dat kwam ook uit. De meer dan één miljoen tickets die beschikbaar waren voor de zeventien concerten vlogen in een recordtijd de deur uit. Die drukte zorgde voor heel wat technische problemen en frustraties bij de fans.

Doorverkoop

Ondertussen heeft Oasis op hun X-account laten weten dat tickets zullen kunnen worden doorverkocht via twee officiële kanalen. Het gaat om Ticketmaster en Twickets, waarvan enkel die eerste service in België actief is.

Volgens Oasis zullen tickets daar enkel aan de aankoopprijs kunnen verkocht worden. Op die opmerking kwam meteen heel wat kritiek. Ticketmaster paste nu namelijk al in sommige gevallen hun vaak bekritiseerde ‘dynamic pricing‘ toe. Dat systeem maakt populaire tickets automatisch een stuk duurder. Op die manier waren tickets nu al soms twee tot zelfs drie keer zo duur als de aangekondigde prijs. Dat leverde de post op X dan ook een community note op.

Wie tickets wil kopen via andere kanalen dan de officiële, doet dat sowieso op eigen risico. Oasis heeft namelijk laten weten dat deze tickets zullen geannuleerd worden. Of dat effectief zal gebeuren, is wel eerder twijfelachtig, maar het blijft een risico.

Meer
Lees meer...