Geen Zesdaagse van Gent dit jaar door coronavirus

De Zesdaagse van Gent wordt met een jaar uitgesteld door de coronacrisis. Volgens de organisatie is het niet mogelijk om het evenement in het Gentse Kuipke te organiseren volgens de coronaregels. De tickets voor de Zesdaagse van dit jaar blijven geldig voor de editie van volgend jaar. Die gaat door van 16 tot 21 november.

De Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent stond dit jaar gepland van 17 tot 22 november 2020 in het Kuipje in Gent. De Stad Gent en de organisatoren Golazo en Christophe Sercu hebben de voorbije weken bekeken hoe ze de editie van dit jaar coronaproof konden laten doorgaan. Daarbij zijn ze tot de vaststelling gekomen dat dat niet mogelijk is. De infrastructuur van het Kuipje laat het niet toe om het evenement veilig te organiseren.

“Hoe jammer we het ook vinden dat de Zesdaagse wordt uitgesteld, gezondheid en veiligheid primeren zowel voor de bezoekers als voor de renners. Maar dit wordt geen verloren jaar. De samenwerkingsovereenkomst die vorig jaar nog voor zes jaar werd afgesloten, wordt gewoon verlengd. We kijken nu al uit naar volgende winter en maken er dan een extra groot wielerfeest van”, zegt Sofie Bracke, schepen van Sport van de stad Gent, op de website van de Zesdaagse van Gent.

Kuipje

“De Zesdaagse is bij uitstek een publieksevenement en leeft van een gevulde zaal. Wat normaal de charme van het Kuipke is, maakt het net in deze omstandigheden een plek die niet geschikt is om met correcte gezondheidsmaatregelen voldoende volk binnen te laten”, vullen co-organisatoren Christophe Sercu en Golazo aan. “Zonder de sfeer en de interactie tussen renners en publiek, valt eigenlijk de essentie van een zesdaagse weg. Om nog maar te zwijgen van de moeilijkheid om een voldoende sterk deelnemersveld uit de hele wereld aan de start te krijgen.”

Meer
Lees meer...