Left Right
scrollTop top

Gent, gij schone


Gent, gij schone

Ik zat daarnet in de zon op de stoep voor mijn winkel, Joni Mitchell lag op misschien komt het daardoor ;), en ik besefte weer hoe verdomd schoon Gent is!

De laatste weken/maanden is er constant geruzied over het befaamde plan W. Los van het feit dat het op vele vlakken niet ideaal is, lijkt mij elkaar persoonlijk en met scheldwoorden aanvallen geen oplossing.

We zijn zo gewoon dat Gent mooi is dat we het vanzelfsprekend vinden, maar Gent is uniek in zijn combinatie van mooie architectuur, een bruisend (nacht)leven, een combinatie van traditie en experiment, een enorm cultureel aanbod en dat alles op een overzichtelijke schaal.

We hebben Keizer Karel overleefd en een goede loer gedraaid dus hier zullen we ook wel weer sterker uitkomen. Laten we op zijn minst terug samen tegendraads zijn!

En ja, als we willen dat mensen van heinde en verre blijven komen naar de wijste stad van België (de wereld – quoi) dan is het misschien wel een goed idee om te stoppen met zagen en in de plaats, zoals een middeleeuwse minnestreel, lofzangen over onze stad te componeren.

Ik ben een Gentenaar <3


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…