Gentse kerk te koop via immosite voor een appel en een ei

Gentse kerk te koop via immosite voor een appel en een ei

Vandaag was waarschijnlijk niet meteen de dag dat je dacht: “Hey, vandaag koop ik een kerk!” Maar toch is dat nu mogelijk en voor bijna evenveel geld als een huis. De kerk van de Muide in Gent wordt nu verkocht op de immosite De Fooz. Maar de bisschop geeft zijn kerk niet zomaar af. Hij bekijkt zelf welke toekomstplannen de kandidaten hebben en beslist nadien ook wie het gebouw mag kopen. 

Pastoor Jürgen François zal dus afscheid moeten nemen van zijn kerk. Vroeger was de kerk heel populair, maar intussen is de buurt veranderd en trekken de diensten veel te weinig mensen. Hierdoor is deze kerk op de lijst gekomen van herbestemmingen waardoor de normale zondagdiensten al sinds juni doorgaan op een andere locatie. Maar de kerk blijft voorlopig wel een kerk, totdat ze verkocht wordt.

Interesse?

Immosite De Fooz doet wat ze moet doen en wil uiteraard de kerk verkopen. De Fooz noemt het in HLN een “unieke opportuniteit voor creatieve investeerders”. Eens je door de traditionele ingang van de kerk gaat, kom je in het hoofdgebouw met een oppervlakte van zo’n 350 vierkante meter. Wij denken meteen aan vet kerkfeestje! Nee?

Als je interesse hebt en zelf zo’n creatieve investeerders bent, kan je het gebouw kopen voor 275.000 euro. Nu nog de bisschop overtuigen van je gekke ideeën.

Je bent niet de enige

Tim Moens van De Fooz legt aan HLN uit dat de kerk niet zomaar verkocht kan worden en het volgens een strikte procedure gebeurt. “Wie de kerk wil kopen, moet voor 9 april onder gesloten omslag een toekomstvisie voor de kerk indienen”, zegt hij in de krant. Je moet duidelijk uitleggen wat er zal gebeuren met de kerk en hoe het gebouw gebruikt zal worden. “De Bisschop zelf zal alle voorstellen bekijken, en beslissen welke zaken wel en niet kunnen.” Als er meer dan één voorstellen goed zijn voor de bisschop, dan kunnen de kandidaten beginnen bieden.

Volgens Moens is er ook wat reactie op de verkoop. “Concrete voorstellen zijn er nog niet, maar heel wat mensen willen het gebouw graag bezichtigen.”

Als je gelooft dat de bisschop jouw plannen helemaal oké vindt en je 275.000 euro wil uitgeven aan een kerk, moet je eens kijken op www.defooz.com

De Fooz

Gesponsorde artikelen