George R.R. Martin: “Er zijn zeven spin-offs van ‘Game of Thrones’ in ontwikkeling”

Goed nieuws voor de fans van Game of Thrones en alles wat daarbij komt kijken. Er zijn op dit moment namelijk maar liefst zeven spin-offs in ontwikkeling bij HBO. Het gaat om drie live-actionseries en vier animatieseries.

Vanaf vandaag kan je op HBO Max en Streamz terecht voor de seizoensfinale van het tweede seizoen van House of the Dragon. Dat was de eerste spin-off van Game of Thrones die we te zien kregen, maar er komt nog veel aan. Forbes meldt namelijk dat George R.R. Martin heeft verklapt dat er maar liefst zeven spin-offs over de wereld van Westeros in ontwikkeling zijn. Het gaat om vier animatieseries en drie live-actionsreeksen.

Zeven projecten

Van die zeven projecten zijn sommigen bekend, terwijl we over andere nog niets weten. De meest concrete reeks is A Knight of the Seven Kingdoms, die vanaf 2025 te zien is. Van die serie kregen we vandaag een eerste teaser.

Verder is er ook de reeks Nine Voyages over de legendarische reizen van de Sea Snake aka Lord Corlys Velaryon. Dat zou aanvankelijk een live-actionreeks zijn, maar door de hoge kosten zijn die plannen omgegooid naar een animatiereeks.

Over de andere mogelijke spin-offs zijn de berichten van de laatste jaren minder duidelijk. Twee potentiële spin-offs waarover eerder al sprake was, zijn Flea Bottom en 10.000 Ships. Die eerste reeks zou zich afspelen in de armere wijken van King’s Landing terwijl die tweede reeks draait rond prinses Nymeria, die met het huis Rhoynar naar Dorne reisde en daar met Lord Mors Martell trouwde.

Onzeker of reeksen er ook echt komen

Belangrijk hierbij is wel dat “in ontwikkeling zijn” zeker niet wil zeggen dat deze reeksen er ook komen. In het verleden zijn meerdere mogelijke spin-offs al afgevoerd. Zo komt er geen aparte serie over Jon Snow, want die reeks is vroegtijdig gestrand. Van een andere spin-off was er zelfs al een pilot gemaakt toen HBO besliste de reeks toch niet te maken.

Meer
Lees meer...