Nieuwe ‘Game of Thrones’-spin-off wordt een animatieserie

HBO heeft zijn plannen rond een nieuwe spin-off van Game of Thrones gewijzigd. De reeks Nine Voyages, over de legendarische zeeman Lord Corlys Velaryon, ook wel bekend als The Sea Snake, wordt een animatiereeks in plaats van een live-actionserie. Dat heeft George R.R. Martin bekendgemaakt.

De verhalen uit de wereld van Westeros en Essos zijn nog lang niet uitverteld. De allerlaatste aflevering van Game of Thrones dateert ondertussen al van 4,5 jaar geleden. Ondertussen kregen we echter al House of the Dragon en binnenkort komt daar met A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight nog een nieuwe spin-off bij. Beide reeksen krijgen ook sowieso meerdere seizoenen.

Nine Voyages

Daarnaast is het gekend dat HBO werkt aan nog heel wat andere spin-offs, maar op dat vlak is er dus een grote verandering doorgevoerd. “We hebben Nine Voyages, onze serie over de legendarische reizen van de Sea Snake, verplaatst van live-action naar animatie. Een stap die ik volledig steun”, zegt George R.R. Martin daarover op zijn persoonlijke blog. “Budgettaire beperkingen zouden een live-actionversie waarschijnlijk onbetaalbaar hebben gemaakt omdat de helft van de show op zee doorgaat. Daardoor zou er dus de noodzaak zijn geweest om elke week een andere haven te creëren, van Driftmark tot Lys, van de Basiliskeilanden tot Volantis tot Qarth tot …”

Martin voegt er ook aan toe dat er nu dus al drie animatiereeksen in ontwikkeling zijn, al zegt hij niet waarover de andere twee gaan. Nine Voyages zal dus gaan over het personage Lord Corlys Velaryon ofwel Sea Snake, die ook te zien in House of the Dragon. Als beroemde ontdekkingsreiziger wist hij meer rijkdom te verzamelen dan de Lannisters en bouwde hij de grootste marinevloot uit ter wereld.

Meer
Lees meer...