Nieuwe ‘Game of Thrones’-spin-off ‘A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Night’ krijgt minstens drie seizoenen

Er is meer nieuws over A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Night, de geplande spin-off van Game of Thrones. Deze HBO-reeks zal minstens drie seizoenen krijgen en die zouden er mogelijk sneller dan verwacht kunnen aankomen.

Halverwege april kondigde Warner Bros. Pictures aan dat het zijn streamingdiensten HBO Max en Discovery+ ging samenvoegen tot Max. Bij die aankondiging hoorde ook nieuws over toekomstige series. Een van de meest in het oog springende projecten van Max is ongetwijfeld een nieuwe prequel van Game of Thrones

Drie seizoenen

De reeks A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight wordt – na House of the Dragon – de tweede spin-off dat de succesreeks die acht seizoenen liep. The Hedge Knight is gebaseerd op de boekenreeks Tales of Dunk and Egg van schrijver George R.R. Martin. In die reeks zijn er met The Hedge Knight uit 1998, The Sworn Sword uit 2003 en The Mystery Knight uit 2010 al drie boeken verschenen. HBO is dan ook van plan om drie seizoen te maken van A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, één seizoen per boek.

De kans bestaat dat de reeks toch langer loopt. GRRM kondigde in het verleden namelijk al meermaals aan nog een nieuw boek te willen schrijven in de reeks Tales of Dunk and Egg. Het is echter niet duidelijk wanneer dat er zal komen.

Minder special effects

Hoewel de productie van A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight op dit moment stilligt door de scenaristenstaking in Hollywood zou de reeks er toch vrij snel kunnen komen. Het gaat namelijk om een verhaal dat veel kleiner en intiemer is waardoor de productie minder langer duurt dan bijvoorbeeld House of the Dragon. Omdat er in The Hedge Knight geen draken te zien zullen zijn, is er ook veel minder VFX nodig wat de productietijd serieus verkleint. Dat zei HBO-topvrouw Francesca Orsi in Deadline.

Waarover gaat A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight?

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight zal gaan over de avonturen van Ser Duncan the Tall (Dunk) en een jonge Aegon V Targaryen (Egg). Het zal zich 90 jaar voor Game of Thrones en iets meer dan 100 jaar na het einde van het eerste seizoen van House of the Dragon afspelen.

“Een eeuw voor de gebeurtenissen van Game of Thrones zwierven twee onwaarschijnlijke helden door Westeros … een jonge, naïeve maar moedige ridder, Ser Duncan the Tall, en zijn kleine schildknaap, Egg. In een tijdperk waarin de Targaryens nog steeds de Iron Throne in hun bezit hebben en de herinnering aan de laatste draak nog niet uit de levende herinnering is verdwenen, wachten deze bizarre vrienden grote taken, sterke vijanden en gevaarlijke heldendaden”, klinkt de beschrijving van HBO van de aankomende serie.

Meer
Lees meer...