‘House of the Dragon’: Productie van tweede seizoen gaat van start

De productie voor het tweede seizoen van House of the Dragon is in het Verenigd Koninkrijk van start gegaan. Daarbij beloven de makers alvast een “episch gevecht”. Het is wel nog tot 2024 wachten op dat nieuwe seizoen.

Toen House of the Dragon nog volop bezig was, bevestigde HBO al dat er een tweede seizoen van de reeks zou komen. Later voegden schrijver George R.R. Martin en showrunner Ryan Condal daar zelfs officieus aan toe dat er voldoende verhaallijnen zijn voor meerdere seizoenen. Sindsdien wordt er niet alleen gespeculeerd over wat we in dat tweede seizoen zullen zien, maar ook over wanneer dat zal verschijnen op HBO en bij ons op Streamz.

Opnames

De meest realistische gok daarover lijkt de zomer van 2024 te zijn, al is dat niet officieel bevestigd. Wel weten we nu dat de productie voor dat tweede seizoen van start is gegaan. Dat doet House of the Dragon in de Leavesden Studios in het Verenigd Koninkrijk.

House of the Dragon is terug”, zei showrunner Ryan Condal in een mededeling. “We zijn blij om de opnames te hervatten. Dat doen we met bekende gezichten en met nieuwe talenten aan beide kanten van de camera. Al je favoriete personages zullen binnenkort samenzweren aan de raadstafels, marcheren met hun legers en met hun draken ten strijde trekken. We kunnen niet wachten om te delen wat we in petto hebben.”

Rhaenyra tegen Aegon

Waarover het tweede seizoen van House of the Dragon exact zal gaan, is nog niet geweten. Wel zal uiteraard de burgeroorlog tussen de groenen en de zwarten volledig losbarsten. Na de tragische seizoensfinale staan de getrouwen van zowel Rhaenyra (Emma D’Arcy) en haar halfbroer Aegon (Tom Glynn-Carney) namelijk tegenover elkaar in hun strijd om de troon.

Meer
Lees meer...