‘House of the Dragon’: Scenarist lost eerste details over seizoen 2

Enkele maanden na het einde van het eerste seizoen van House of the Dragon is het tijd om vooruit te kijken naar het vervolg. En dat belooft alvast spectaculair te worden. “Ik denk niet dat je teleurgesteld zult zijn”, laat scenariste Sara Hess weten.

De reeks House of the Dragon, de eerste spin-off van Game of Thrones, is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R. R. Martin. Dat boek gaat over de zogenaamde Dance of the Dragons. Deze naam wordt gebruikt voor de strijd tussen de Targaryens om King Viserys op te volgen op de Iron Throne. En hoewel het eerste seizoen van House of the Dragon gaat over een periode van zo’n 25 jaar, moet die strijd eigenlijk nog beginnen. Pas aan het einde van aflevering 8 van de 10 stierf Viserys namelijk.

Blood and Cheese

(Let op voor spoilers.) In de laatste twee afleveringen zagen we hoe zowel de Greens als de Blacks zich klaarmaken om de troon te bestijgen en daarvoor bondgenoten zoeken. En hoewel Rhaenyra aangeeft niet meteen ten strijde te willen trekken, zal de dood van Lucerys Verlaryon (Elliot Grihault) en Arrax door Vhagar en Aemond Targaryen (Ewan Mitchell) haar ongetwijfeld op andere gedachten brengen.

Lezers van het boek Fire & Blood weten dat die wraakactie van Rhaenyra daarin bekendstaat als ‘Blood and Cheese‘. Zonder te veel te verklappen, zijn dat namelijk de twee bijnamen van de twee personages die verantwoordelijk zijn om die bloedige wraak voor de dood van Lucerys uit te voeren. Want hoewel die dood als een ongeluk wordt voorgesteld in House of the Dragon laat scenariste Sara Hess er in een reactie aan Variety geen twijfel over bestaan dat ervoor zal moeten betaald worden. “Een oog voor een oog, een zoon voor een zoon”, schrijft George R.R. Martin daarover veelzeggend in zijn boek.

Seizoensfinale

Hess laat weten dat de scenaristen van House of the Dragon op dit moment de laatste hand leggen aan het scenario van seizoen 2. “We zijn om dit moment bezig met het schrijven van de seizoensfinale. Ik denk niet dat je teleurgesteld zult zijn”, besluit Sara Hess.

Meer
Lees meer...